Enorm støtte til coronatiltak

En undersøkelse gjennomført av Ipsos viser at de fleste mener regjeringens corona-tiltak virker. Men de har minst tro på hytteforbudet.

LAVERE SPREDNING: Tiltakene for å unngå smittespredning i Norge ser til å ha fungert, forteller helse- og omsorgsminister Bent Høie. Video: Celina Morken. 6. april 2020 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ipsos har gjennomført en spørreundersøkelse i befolkningen. Den viser at de aller fleste tror at coronatiltakene til regjeringen virker.

79 prosent av de som har svart har enten «svært stor» eller «ganske stor» tillit til at regjeringen mestrer situasjonen vi står i, og de har tillit til at man kan bekjempe viruset. Bare to prosent svarer at de har «ingen tillit» til det samme.

Undersøkelsen viser at de fleste har stor tiltro til at tiltakene som er innført fungerer. Blant annet tror 90 prosent at hjemmekontor i «svært stor» eller «ganske stor» grad fungerer.

89 prosent tror at karantenereglene fungerer. 86 prosent tror at stengte skoler, barnehager og universiteter fungerer for å bekjempe viruset. 91 prosent har tro på at stengte kultur- og idrettsarrangementer virker.

Hyggelige tall

Helseminister Bent Høie kunne mandag ettermiddag opplyse om at coronaepidemien er under kontroll i Norge.

- Vi har kontroll på smittespredningen. Det har vi klart sammen med det norske folk, og for mange har det en høy pris. Jeg er veldig takknemlig for jobben som er gjort. Hadde vi hatt den samme smittespredningen som før 16. mars, hadde vi sannsynligvis hatt samme situasjon som i andre europeiske land, sier Høie til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer