Enorme mengder søppel på Mount Everest

Sherpaer har hentet ned tonnevis med søppel og fire lik fra verdens høyeste fjell.

PÅ TOPPEN: Randi Skaug var første norske kvinne på toppen av Mount Everest. Hun sier at det å bestige fjellet er som å gå gjennom en åpen kirkegård. Reporter: Emilie Rydning. Video: Arkiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I arbeidet med å fjerne enorme mengder søppel på verdens høyeste fjell, Mount Everest, har et team sherpaer funnet fire lik.

De fire likene som ble funnet har trolig ligget nedgravd i snø og først kommet til syne i forbindelse med snøsmelting, ifølge CBS News.

Totalt har de fjernet 11 tonn søppel, ifølge myndighetene i Nepal.

Så langt har det vært umulig å estimere nøyaktig hvor mye søppel det er på «dødsfjellet». Mesteparten av søppelet er på leir to og tre, hvor klatrerne kan hvile når de går oppover fra baseleiren til toppunktet på 8 850 meter.

I løpet av den siste måneden har tolv sherpaer tatt med seg lik, oksygenflasker, tauverk, telt, innpakningspapir og annet søppel fra flere forskjellige leirer på veien mot den 8 848 meter høye toppen, ifølge NTB.

Fjellet har tidligere blitt omtalt som «verdens høyeste søppeldump» grunnet de enorme mengdene søppel folk etterlater seg på vei til toppen.

Blant de 11 tonnene med gjenvunnet søppel har det blant annet blitt funnet matpakker, bokser, flasker og tomme oksygenflasker.

Søppelet, og kroppene til de rundt 300 menneskene som har dødd på fjellet i løpet av årene, blir begravet under snøen om vinteren og blir først synlige når snøen begynner å smelte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer