Peru

Enorme ødeleggelser avdekket i Peru

Nye bilder viser hvordan gruvedrift har rasert store områder av regnskogen sør-øst i landet.

Ulovlige leire: Dette bildet tatt 17. mai viser en av de ulovlige gruveleirene som er avdekket i Peru. Som naturområder er ødelagt som et resultat av driften. Foto: Pardo Guadalupe / REUTERS / NTB Scanpix
Ulovlige leire: Dette bildet tatt 17. mai viser en av de ulovlige gruveleirene som er avdekket i Peru. Som naturområder er ødelagt som et resultat av driften. Foto: Pardo Guadalupe / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter et presidentbesøk 17. mai er det blitt publisert en rekke bilder som viser grove inngrep gjort i Amazonas regnskogen i Peru.

Det var i begynnelsen av februar at myndighetene i Peru startet det de kaller «Mercury joint operation» for å stoppe den ulovlige virksomheten. Nå vises skadene fram.

Ulovlige gruver

Det var i forbindelse med et besøk i en av de ulovlige gruveleirene fra president Martin Vizcarra 17. mai at bildene ble tatt, men gruvedriften har foregått over lang tid, skriver AP i en reportasje publisert i blant annet New York Times. Anslagsvis over 10 år.

Den ulovlige gruvedriften skal ha krevd nesten 10 000 hektar av den peruanske regnskogen i området, ifølge Reuters. Det er nesten 15 000 fotballbaner med skog som er utradert.

Ny guvernør utløste aksjonen

Armando Lamadrid er seniorrådgiver for regnskogfondets Peru – og Colombia program. Han forteller at et intensivt valg i slutten av 2018 utløste myndighetenes reaksjon.

– Luis Hidalgo Okimura er navnet på den nye guvernøren for Madre de Dios. Han er lege, og kjørte en kampanje basert på at han ville gjøre noe med helserisikoen som gruvedriften utgjør, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer