Enorme vannmasser truer tusenvis i Australia

Ber folk forlate hjemmene sine for å ikke bli isolert i dagesvis.

BYGGER DEMNINGER: Det bygges demninger ved Lodden River i Australia. Foto: AP Photo/SES, Rodney Dekker
BYGGER DEMNINGER: Det bygges demninger ved Lodden River i Australia. Foto: AP Photo/SES, Rodney DekkerVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flomkatastrofen i Australia har ført til store ødeleggelser, men er enda ikke over. Et «innlandshav» truer nå flere byer og landsbyer nordvest for Melbourne, samtidig som myndighetene fortsetter arbeidet med å lete etter omkomne i hardt rammede Queensland, melder AFP.

Mennesker som bor nordvest i Victoria anbefales nå å evakuere i forkant av et gigantisk innlandshav som beveger seg mot området.

SES (South Australian State Emergency Service) har sendt ut et krisevarsel for Øst-Kerang, inkludert Milnes Bridge, Meade, Benjaroop og Red Hill.

Beveger seg langs elvene - Fra luften ser man at den enorme mengden vann flytter seg nedover langs elevene og nærmer seg Swan Hill. Vannmassene er på vei mot Murray, og forbredelsene fortsetter i alle dyene langs elevene, sier Ted Baillieu, politiker i The Victorian Premier.

Innlandshavet skal være rundt 90 kilometer langt og 40 kilometer bredt. Beboere i Lake Charm, Bael Bael, Fairley og Mystic Park har også blitt anbefalt å forlate sine hjem.

Det er begynt å bygge demninger i flere landsbyer i delstaten Victoria. Flommen har i flere uker påvirket så mye som en tredjedel av staten og lagt 1770 eiendommer under vann.

Når toppen neste uke Det forventes at Murray River vil begynne å stige ved Swan Hill, men ikke nå sin topp før neste uke.

ENORME VANNMENGDER: Enorme vannmengder beveger seg nedover elvene i Victoria, og innbyggere i flere byer og tettsteder har blitt bedt om å forlate hjemmene sine. Foto: AP Photo/SES, Rodney Dekker.
ENORME VANNMENGDER: Enorme vannmengder beveger seg nedover elvene i Victoria, og innbyggere i flere byer og tettsteder har blitt bedt om å forlate hjemmene sine. Foto: AP Photo/SES, Rodney Dekker. Vis mer

- I Swan Hill er vi sikre på at demningssystemene er gode nok til å beskytte byen, men disktriketene og omkringliggende områder vil oppleve betydelig oversvømmelse, sier ordfører Greg Cruickshank til ABC Radio.

Tusenvis av mennesker har blitt anbefalt å evakuere, og de som velger å bli i hjemmene sine kan risikere å bli isolert når flommen kommer.

- Vi vet at dette er den største flommen nordvest i Victoria siden registreringen startet for rundt 130 år siden, sier en talskvinne for SES til AFP.