Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enormt ecstasy-funn i garasje

Mannen og svigersønnen hans visste ikke at de ble holdt under oppsikt da de demonterte bilen med minst 20 000 ecstasy-tabletter. Nå er svigermor også siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet hadde hatt stedet der narkotikaen ble funnet under oppsikt, opplyser politiinspektør Espen Aas til Dagbladet.no.

Tatt i garasjen

Totalt fire personer, to menn og to kvinner, ble pågrepet i aksjonen i Østfold i helga. Den ene kvinnen ble satt fri kort tid etter arrestasjonen, mens de tre andre ble varetektsfengslet i Oslo tingrett i går. To av de pågrepne, på henholdsvis 46 og 43 år, er gift. Den tredje pågrepne, en mann på 23 år, skal etter hva Dagbladet.no forstår være svigersønnen til ekteparet.

De tre er siktet for ulovlig oppbevaring eller medvirkning til ulovlig oppbevaring av et meget betydelig kvantum narkotika. Grunnlaget for siktelsen kan bli utvidet til også å gjelde ulovlig innførsel av stoffet til Norge.

Det var lørdag ettermiddag at politiet slo til mot boligen til ekteparet i Askim. Narkotikaen ble funnet i en bil som sto parkert i garasjen til boligen. Politiet aksjonerte mot garasjen da svigersønnen og svigerfaren holdt på demontere deler av bilen der narkotikaen ble oppbevart.

Ifølge Askim politstasjon var det polititjenestemenn fra Oslo som ledet aksjonen. Det lokale politiet var bare informert om at et spaningoppdrag var på gang, men ingen tjenestemenn fra Askim deltok i selve pågripelsen, får Dagbladet.no opplyst.

Spanet på bil

De tre pågrepne ble i går varetektsfengslet i Oslo tingrett. De to mennene på 23 og 46 år ble varetektsfengslet i fire uker, mens kvinnen ble varetektsfengslet i to uker. Alle de tre nekter straffskyld og har tatt betenkningstid, opplyser de siktedes forsvarere.

Etter hva Dagbladet.no forstår, har politiet spanet på garasjen der bilen sto. Eieren av bilen skal ha vært i utlandet og kom kjørende til Norge med bilen i midten av forrige uke en gang. Hvor eieren hadde vært, er foreløpig uklart. Mye tyder på at politiet har samarbeidet med utenlandsk politi og tollvesen i aksjonen.

- Vi utelukker ikke at flere personer kan bli pågrepet i denne saken, sier Aas til Dagbladet.no.

Sikrer spor

Tablettene ble funnet i flere pakker som var godt emballert. Det totale beslaget veier flere kilo.

- Vi har foreløpig ikke full oversikt over hva slags narkotika vi har med å gjøre. Vi har ikke engang åpnet alle pakkene vi har funnet fordi vi jobber med å sikre spor på dem, sier politiinspektør Espen Aas.

Han sier at deler av stoffer et sendt til analyse og at det dreier seg om sentralstimulerende midler. Narkotikaseksjonen til Oslo politidistrikt holder muligheten åpen for at de uåpnede pakkene også kan inneholde andre narkotiske stoffer.

Størst i år

Ingen kan si hvor stort beslaget i Askim er, men ut fra siktelsen mot de tre dreier det seg om et betydelig kvantum. Etter hva Dagbladet.no forstår er beslaget på minst 24 000 tabletter. Om dette stemmer, er beslaget det største som er gjort i Norge i år. Fjorårets største enkeltbeslag var på 30 000 tabletter. Totalbeslaget i fjor var rekordhøyt, på 102 000 tabletter, ifølge Kripos.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media