NEGATIVE TIL HIJAB: 96 prosent av polititjenestepersonellet som svarte på NRKs spørreundersøkelse ønsker ikke hijab velkommen i politiuniformen. Foto: SCANPIX
NEGATIVE TIL HIJAB: 96 prosent av polititjenestepersonellet som svarte på NRKs spørreundersøkelse ønsker ikke hijab velkommen i politiuniformen. Foto: SCANPIXVis mer

Enormt hijab-nei i politiet

96,3 prosent var negative i undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et klart flertall av norske politifolk sier nei til å tillate bruk av hijab som en del av uniformen. Politiet begrunner holdningen med et ønske om et verdinøytralt politi med symbolfri uniform.

I spørreundersøkelsen som NRK selv har gjennomført, svarer 96,3 prosent nei på spørsmålet om de vil tillate hijab. Bare 2,3 prosent mener det må være greit, mens 1,4 prosent sier de ikke vet hva de mener.

- Vi har én uniform, og svarene i denne undersøkelsen viser at det er det klare synspunktet fra dem som jobber i norsk politi, sier lederen av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen.

Tidligere i februar gikk Politidirektoratet inn for å tillate hijab som en del av politiuniformen. Justisminister Knut Storberget (Ap) støttet forslaget, men har nå valgt å tenke på saken.

NRK opplyser at de i forrige uke sendte ut spørreskjemaet til nær 8000 politijenestemenn. Nesten 30 prosent av alle tjenestemenn svarte, noe som tilsvarer et antall på 2166.

NTB/Dagbladet.no