Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Enormt pokernettverk styres fra Norge

Etterforskes av FBI.

ETTERFORSKES AV FBI: Det norske holdningsselskapet Madeira Fjord har i all stillhet blitt styrt et av verdens største pokernettverk, skriver Dagens Næringsliv.
ETTERFORSKES AV FBI: Det norske holdningsselskapet Madeira Fjord har i all stillhet blitt styrt et av verdens største pokernettverk, skriver Dagens Næringsliv. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et norsk selskap kontrollerer angivelig et av verdens største pokernettverk. Flere milliarder kroner skal være holdt skjult fra norske skattemyndigheter. Med et kildegrunnlag bestående av blant annet interne dokumenter og etterforskningsmateriale fra USA, hevder Dagens Næringsliv (DN) lørdag at det norske selskapet Madeira Fjord i realiteten styrer pokerselskapet Absolute Poker. Gjennom et komplisert nettverk av holding- og datterselskaper i flere land i Europa, Karibia og Nord-Amerika og med hjelp fra norske advokater skjuler Madeira Fjord angivelig flere milliarder kroner for norske skattemyndigheter og amerikanske FBI. Selskapet er blant pokernettstedene som før påske ble stengt av FBI på grunn av anklager om gamblingvirksomhet og hvitvasking. Ifølge avisen er Madeira Fjord i gang med å flytte virksomheten ut av Norge, i frykt for at norske myndigheter stiller spørsmål ved selskapets reelle verdier, som skal bestå av rettighetene til Absolute Poker. Skatteregningen på disse verdiene kan ende på 40 millioner dollar, hevder DN.
Indianerhøvding Madeira Fjord skal ha blitt opprettet av to norske advokater i 2007 fra advokatfirmaet Grette. Senere skal advokatfirmaet Bull & Co ha vært sentral i virksomheten. Madeira Fjord skal ha kjøpt selskapet Avoine, registrert på Madeira i Portugal, for 1 krone. Like før skal Avoine ha solgt pokervirksomheten i Absolute Poker til en tidligere canadisk indianerhøvding for 250 millioner dollar — på kreditt, med en årlig rente på 12 prosent. Med dagens dollarkurs utgjør dette en renteinntekt på omkring 160 millioner kroner året for Madeira Fjord, skriver DN. På den måten skal pokervirksomheten i Absolute Poker ha blitt overført til en indianer med milliardgjeld til et norsk selskap. De amerikanske aksjonærene eide dermed formelt bare inntektene fra pokerselskapet, ifølge avisen.
Krever gransking Etter hvert skal revisorer og flere av selskapets aksjonærer ha fattet mistanke om virksomhetens transaksjoner. I mars i år støttet 40 prosent av Madeira Fjords aksjonærer en begjæring til Oslo tingrett med krav om offentlig gransking. Aksjonærene mener selskapet har latt være å følge norsk og utenlandsk skatte-, selskaps- og regnskapslovgivning, skriver DN. De anklager også «en mindre gruppe av selskapets aksjonærer og den underliggende pokervirksomhetens tidligere ledelse og støttespillere» for å rane til seg verdier.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media