Trond Giske

- Enormt press

Trond Giske skriver på Facebook at han har forståelse for om Trøndelag Arbeiderparti velger noen andre som fylkesleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag mottok Ap et nytt varsel mot Trond Giske, som er innstilt som leder for Trøndelag Arbeiderparti, som har årsmøte lørdag.

Giskes kandidatur har møtt mye motstand, blant annet i form av et opprop som over 100 Ap-politikere har skrevet under.

Sandra Skillingsås, som er innstilt som styremedlem i fylkeslaget, fortalte torsdag om det hun opplevde som en ubehagelig episode på nachspiel med Giske i 2014.

Torsdag kveld kommenterer Giske de siste dagers turbulens i en oppdatering på sin Facebook-side:

- I dag, to dager før årsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti, har jeg blitt orientert om at det er levert et varsel mot meg til partikontoret. Varselet skriver seg fra et nachspiel for seks år siden hvor en nå 24-årig kvinne hevder at jeg har strøket henne på låret, skriver politikeren.

- Når jeg avviser dette, vil partiet sette i gang en gjennomgang og behandling av hva som skjedde på dette nachspielet i 2014. Mediene er tipset om saken, og alle publiserer umiddelbart.

I dag, to dager før årsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti, har jeg blitt orientert om at det er levert et varsel mot meg...

Publisert av Trond Giske Torsdag 27. august 2020

Kan bli valgt bort

Ap-profilen opplever at det gjennom mediene har blitt skapt et «enormt press» både mot ham og Trøndelag Arbeiderparti. Med følgende mål, ifølge Giske: å påvirke Trøndelag Arbeiderpartis valg på årsmøtet.

Nå skriver 53-åringen at han har forståelse for om fylkespartiet, som har årsmøte lørdag, «velger noe annet».

- Mitt valg var å si ja til den jobben valgkomitéen ba meg om å ta på meg, for å løfte Trøndelag Arbeiderparti og alle de fantastiske medlemmene der, og arbeide for det regjeringsskiftet vi trenger etter neste stortingsvalg og for å sikre at Jonas Gahr Støre blir statsminister. Slik det ser ut nå, vil Trøndelag Arbeiderparti aldri få anledning til å gjøre et slikt valg.

Dagbladet skrev tidligere torsdag at valgkomiteen i Trøndelag Ap har innkalt til ekstraordinært møte. AUF Trøndelag har annonsert at de trekker støtten til Giske som ny fylkesleder.

COMEBACK: Trond Giske er innstilt til ny leder for Trøndelag Ap, som blant annet gir ham en plass i landsstyret. Video: NTB Scanpix. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Villig til å stå i mye

På Facebook viser Giske til at han i 2017 beklaget offentlig at han ikke hadde vært bevisst nok i sosiale situasjoner, at han var lei seg for at noen hadde hatt ubehagelige opplevelser og at den kampanjen som gikk over hele verden «gjorde oss alle mer bevisste».

Ap-profilen stiller seg kritisk til at deler av pressen nå velger å omtale «varsler og påstander fra mange år tilbake uten krav om dokumentasjon eller å vente på saksbehandling».

- Jeg er villig til å stå i mye for å kunne fortsette å gjøre en innsats for de sakene jeg brenner for, for unger som ramler ut av skolen, eldre som ikke får regulert pensjonen sin eller folk som står uten jobb i koronakrisa. Men ingen kan stå i et rom hvor verken grunnleggende rettsregler eller presseregler gjelder, skriver Giske.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer