SMUGLERLAGER: To menn vil få en lengre ubetinget fengselsstraff dersom de domfelles etter siktelsen. Foto: Jo Espen Brenden / Scanpix
SMUGLERLAGER: To menn vil få en lengre ubetinget fengselsstraff dersom de domfelles etter siktelsen. Foto: Jo Espen Brenden / ScanpixVis mer

Enormt smuglerlager avslørt i Hedmark

Politiet i Ringsaker har avslørt et enormt lager av innsmuglet alkohol og sigaretter. To menn fra Litauen er fengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamar Arbeiderblad skriver at politiet slo til mot et avsidesliggende sted i Ringsaker like før helgen. Der fant de svært mye smuglergods.

Avisen karakteriserer beslaget av alkohol og sigaretter som «enormt». Lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad, ønsker foreløpig ikke å kommentere selve beslaget.

- Politiet har pågrepet og varetektsfengslet to personer som begge er siktet for brudd på tolloven. Den ene har erkjent i avhør, den andre nekter straffskyld etter siktelsen. Begge er varetektsfengslet i fire uker, opplyser politifullmektig Marit Gjerde i Innlandet politidistrikt.

De to mennene, en 44-åring og en 46-åring, er begge litauiske statsborgere uten tilknytning til Norge. I kjennelsene fra Hedmarken tingrett som kom mandag, heter det at de to mennene vil få en lengre ubetinget fengselsstraff dersom de domfelles etter siktelsen.

Omfanget av beslaget er så stort at politiet skal mistenke mennene for å ha vært en del av et smuglernettverk som har forsynt mange personer i et større område med smuglervarer. Ifølge Hamar Arbeiderblad kan beslaget utgjøre flere millioner kroner i unndratte avgifter til staten.

Politiet opplyser at de tar sikte på å få berammet hovedforhandling i saken før varetektsperioden utløper.

(NTB)