Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enormt utbrudd på sola

Se bilder fra NASA.

SOLA: Nye bilder fra sola. Foto: REUTERS/NASA/Handout/SCANPIX
SOLA: Nye bilder fra sola. Foto: REUTERS/NASA/Handout/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I et bilde, fra 26. september, som ble offentliggjort av NASA i dag, er det mulig å se et enormt utbrudd på sola.

Stereoprosjektet, som består av to satelitter, «Behind» og «Ahead» tok bilder av utbruddet over en periode på 30 timer. De har stor avstand mellom seg, slik at de ser sola fra forskjellige vinkler.

«Solare protuberanser, kalt filamenter når de observeres inne på solskiven, er «skyer» av relativt tett av kjølig gass som holdes svevende over soloverflaten av magnetiske felter», skriver Universitetet i Oslo.

Mer om det som skjedde, kan du lese hos NASA.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling