Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Enron under hammeren

Åtte makuleringsmaskiner er noen av objektene som selges på konkursauksjonen etter Enron i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et styreromsbord av lønn (tresorten vel og merke) og en marmorbelagt kantinesøplebøtte er bare noen av objektene du kan slå kloa i når konkursboet til energi-selskapet Enrons hovedkvarter i London går under hammeren neste uke.

Enron-konkursen er den største i industrikonkursen i USAs historie, og selskapet sparte i hvert fall ikke på pengene da de innredet kontorene sine. Ofte var selskapet litt vel framsynte også.

Idiotisk

I går kom det fram at Enron lot bygge et handelskontor ved hovedkvarteret i Houston, Texas. Kontoret var ment å være et nervesenter i Enrons energihandel, men finansanalytikerne fra Wall Street dukket opp før det var i bruk. Derfor ble de ansatte bedt om å komme ned til kontoret mens analytikerne var på besøk, og late som de satt og forhandlet med kunder derfra.

- Vi ble tildelt et skift og gitt et tidspunkt for oppmøtet. Så avtalte de kundemøter mens forhandlerne satt der, og overførte samtalene til de ansatte som satt i rommet. Det var ganske idiotisk, sier en tidligere ansatt i Enron til Reuters.

Nå skal altså kreditorene forsøke å begrense tapene sine, og først ut er auksjonen på innboet fra London-hovedkvarteret.

Plasmaskjermer

Det meste av innboet skal være under to år gammelt, og du kan blant annet slå kloa i toppmoderne treningsutstyr og en samling moderne kunst. Salget forventes å innbringe i underkant av 200 millioner kroner.

50 fjernsyn med plasmaskjermer, mer enn 40 mini-bar-kjøleskap, og lønnebordet med valnøttkant er noen av objektene som skal under hammeren, skriver avisa The Guardian. For ikke å glemme de åtte makuleringsmaskinene da....

Det er selvsagt ikke gratis å komme på auksjonen. Inngangsbilletten er auksjonskatalogen til 650 kroner, men skulle du handle for mer enn 6500 kroner får du inngangsbilletten refundert.

Auksjonen finner sted i Enron-hovedkvarteret i Grosvenor Gardens i London.

LURTE ANALYTIKERNE: Ved hovedkvarteret i Houston imponerte Enron finansanalytikerne ved Wall Street ved å late som om det nye nervesenteret i energihandelen var i full sving. Nå selges restene fra Londonkontoret.
Hele Norges coronakart