Enslig klimasvale

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Miljøvernminister Erik Solheim er en enslig klimasvale i Regjeringen. Den rødgrønne klimapolitikken utformes i olje- og energidepartementet.

12. mai holdt miljøvernminister Erik Solheim sin klimapolitiske redegjørelse for Stortinget. Ministeren fremviste et stort engasjement for issmelting i Himalaya og Arktis, skogbranner i Australia, våtmarker, villrein og korallrev. Det eneste han ikke snakket om var nasjonale klimatiltak.

Jeg betviler ikke miljøvernministerens engasjement i klimapolitikken. Men engasjementet har tydeligvis ikke smittet over på resten av regjeringen.

For hvor er det blitt av klimaengasjementet når olje- og energiministeren nekter å støtte et aksjonærforslag på StatoilHydros generalforsamling som sier at selskapet skal trekke seg ut av den skitne oljesandindustrien i Canada?

Hvor er klimaengasjementet når Regjeringen i den nylig fremlagte forvaltningsplanen for Norskehavet varsler åpning av sårbare områder i Arktis for oljeutvinning?

Og hvor er klimaengasjementet når regjeringen legger frem en plan for utbygging og drift av Goliat-feltet i Barentshavet som øker de allerede skyhøye utslippene av klimagasser fra norsk sokkel?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer