Enslige og syke kan få økt skatt

Kronisk syke og aleneforsørgere er blant dem som kan miste fradrag i det nye skattesystemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som regjeringen vil ha store skattelettelser, skal rundt seks milliarder kroner inn igjen til statskassa gjennom det Finansdepartementet kaller «opprydning og forenkling».

- Vi frykter regjeringen vil gi med den ene hånda og ta med den andre, sier advokat Gry Nilsen og administrerende direktør Tore Fritsch i Skattebetalerforeningen.

Taper tusenlapper

- I tråd med Skauge-utvalgets forslag vil skatteklasse 2 sannsynligvis forsvinne. Dette er en skatteklasse som benyttes av enslige forsørgere - og i familier med barn der bare den ene er i jobb.

Et bortfall av denne kan fort bety oppimot en tusenlapp mer i måneden i skatt for ei enslig mor. Det vil i få tilfeller kompenseres ved høyere bunnfradrag eller mindre toppskatt, sier Nilsen.

Rundt 250000 skatteytere liknes i klasse 2. Skattebetalerforeningen har gått gjennom dagens fradragsordninger og sett på hva som må bort om regjeringen skal få inn igjen seks milliarder.

- Selv om det er grunnleggende bra med en skattereform, er det jo utrolig at de er så lite konkrete på hvor det skal strammes inn, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer