Ensom 14-åring invadert av ungdomsgjeng

Har vært alene hjemme i påska. - Det er ikke slik at hun var overlatt til seg selv sier mora.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ei 14-årgammel jente i Moss fikk hjemmet invadert av 20 ungdommer mens hun var alene hjemme på påskeaften, melder politiet.

Jenta hadde vært alene hjemme i nesten en uke da innbruddet skjedde. Ifølge jenta er foreldrene bortreist, men hun hadde fått besøk av en slekning en gang om dagen opplyser politiet.

Politiet opplyser at ingen ennå er pågrepet i saken etter at ungdommene tok seg inn i hjemmet. De skal ha stjålet alkohol, mobiltelefon og en PC fra huset.

Barnevernet uvitende om saken At den mindreårige jenta er overlatt til seg selv skal ha bekymret politiet.

- Vi skrev en melding til Barnevernet, altså en liten rapport om det som har funnet sted, sier operasjonsleder Alf Solstad ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Men etter det Dagbladet forstår, har ikke Barnevernet i Moss tatt tak i saken ennå. Verken politiet eller barnevernet har til nå tatt hånd om den svært unge jenta.

- Dette er en sak som er ukjent for barnevernstjenesten, sier Ingrid Blindheim, barnevernsleder i Moss kommune til Dagbladet.

- Slektning passer på - Det er ikke så rart om barnevernet ikke har hørt om saken ennå. Vi skrev en melding, altså en liten rapport om det som har funnet sted, sier Solstad når Dagbladet konfronterer ham med barnevernslederens reaksjon.

Solstad opplyser til Dagbladet at en slektning av jenta nå skal ha kontakt med henne. Dette skal være den samme slektningen som skulle passe på henne mens hun var alene hjemme.

- Det er noen omsorgspersoner som har kontakt med jenta. Hun har vært alene i en uke, men denne slektningen har vel hatt ansvaret for henne hele tiden.

- Han har vel egentlig hatt ansvaret for henne hele tiden, sier Solstad

- Ingen fest Mora til jenta opplyser til Dagbladet i kveld at jenta egentlig skulle sovet hos besteforeldre, men overtalte henne om å få ha noen venninner på overnattingsbesøk i steden.

- Flere omsorgspersoner var innom henne hver dag, så det er ikke slik at hun var overlatt til seg selv. Det kom 13 ungdommer på kvelden. De eldste gikk i 10. klasse. Datteren min tok ikke kontakt med omsorgspersonene eller politiet, slik hun burde ha gjort, forteller mora.

Mora avkrefter at mobil og pc er stjålet.

- Det eneste som er borte, er et par flasker med alkohol. Ellers er det ingen tegn på at det har vært fest i huset. Ikke noe er ødelagt og ingen ting er stjålet, sier mora.

Hun understreker at jenta, som snart fyller 15, ikke vil få anledning til å være alene hjemme i nær framtid.