Ensom nakensyklist protesterte

Vil ha respekt fra bilistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I ensom majestet iførte syklisten Roman Lutosjkin seg keiserens nye klær for å sette fokus på syklistenes elendige kår i Russland.

Lutosjkin dekket sine edlere deler med plakater. «Forlat bilen, hopp på sykkelen» var Lutosjkins budskap til verden.

Syklister er en utdøende rase i russiske byer. Byene er overfylt med biler, veiene dårlig vedlikeholdt, og bilistene er hensynløse.

- Jeg krever at myndighetene i byen bygger egne sykkelløyper og parkeringsplasser til syklene, sier sykkelaktivisten til nyhetsbyrået Reuters. Han mener det er på tide at billistene lærer seg å respektere syklistene.

Russland er ikke kjent for sine syklister, men en liten gruppe sykkelfanatikere promoterer sporten i St. Petersburg. De mener det er mye som må gjøres for Russlands syklister, slik at alvorlige ulykker kan unngås i fremtiden.

Sykkelentusiasten fra St. Petersburg har nå tatt saken i egne hender.

Syklende rundt på torget foran byens palass med et svart flagg festet til bagasjebrettet, forlangte den myke trafikanten respekt fra lokale myndigheter og sjåfører ved å vise seg i Adams drakt.

Roman Lutosjkin er ikke den første syklisten som har kledd seg naken for å skaffe oppmerksomhet til saken.I Madrid er det en årlig foreteelse å kle av seg og ta en sykkeltur i sentrum for å protestere mot bilisme.

Ensom nakensyklist protesterte

I Brasil var det den eldre garde som tok av seg klærne. De var ikke syklister, men kjempet for sine pensjonsrettigheter.

Se mer i videoene til høyre.