Ensom venn på Stortinget

På Stortinget er det bare Jan Simonsen som står fast i sin støtte til Israel. Han mener landet gjorde rett i å reagere mot palestinerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- NORSKE politikere som er Israels venner, viser en nokså ussel form for feighet ved å tie nå, sier stortingsrepresentant Jan Simonsen. Han har i en årrekke vært aktiv i Stortingets uformelle og mektige nettverk Israels Venner, som nå ligger på dødsleiet.

- Det er tragisk og avslørende at Frp nå svikter Israel, etter at partiet i alle år har vært kompromissløse i sin støtte, sier Simonsen.

Han viser blant annet til at Frp's nestformann Siv Jensen vil boikotte markeringen av staten Israels årsfest 22. april.

- Siv Jensen har naturligvis luktet at opinionen er i ferd med å bli antiisraelsk og er redd for å miste velgere, sier Simonsen, som også er forbauset over at andre markante Israel-venner tier.

- Selv KrF-ere er tilbakeholdne. Og statsminister Kjell Magne Bondevik og Jan Petersen er også svake, men de forsøker i hvert fall å holde en slags balanse, sier han.

SELV ER SIMONSEN krystallklar. Selv om han er kritisk til brutaliteten Israel utviser i de palestinske områdene, forstår han fullt ut handlingene.

- Israel måtte reagere etter at intifadaen kom ut av kontroll og tallet på terroraksjoner mot uskyldige sivile eksploderte. Selv om Arafat nå er isolert og kraftløs, har han de siste åra fått og hatt utallige sjanser til å stoppe eller begrense den palestinske terroren mot sivile israelere, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer