Ensomme Arne ranet i eget hjem

Arne Kristensen (77) trodde drosjesjåføren var en venn. Nå mener han at sjåføren robbet ham for 8000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helt alene i «verdens beste land»

I går anmeldte Kristensen forholdet til politiet.

- Jeg synes det er så simpelt og frekt at jeg kan ikke tenke meg noe verre. Enn at noen kan lure gamle, forsvarsløse mennesker på denne måten, sier 77-åringen.

Politikonstabel Ole Christian Smørdal ved Stovner politistasjon møtte Arne i går, og bekrefter at han har anmeldt et tyveri av 8000 kroner.

- En politipatrulje har vært på stedet, og saken er nå under etterforskning, sier Smørdal.

Falske penger

Livet til den tidligere vaktmannen i Oslo rådhus fikk ny mening etter at han i sommer fortalte om sin ensomhet i Dagbladet. Sosialminister Ingjerd Schou og biskop Gunnar Stålsett kom på kaffebesøk, over 50 personer ringte og i september var han på feriehjem for eldre i Spania. Onsdag lærte han at det også kan ha sin pris å slippe ukjente mennesker innpå seg.

- Det ringte på døra mi i 12.30-tida. Utenfor sto en taxisjåfør som har kjørt meg til butikken flere ganger før, og spurte om jeg trengte mat. Jeg sa nei. Da tok han papirposen med 8000 kroner ut av bukselomma mi. Han hevdet pengene var falske, og sa han skulle veksle dem for meg. Jeg skjønte han ville lure meg, men våget ikke si noe. Jeg kunne jo blitt slått fordervet, sier Arne.

Han ringte straks politiet. Kort tid etterpå var en patrulje på plass i leiligheten på Tveita. Den tomme pengekonvolutten ble beslaglagt.

- Har lært

- Tenk at han kunne ta nesten all trygden min. Den skulle holde helt til 20. januar, sukker Arne oppgitt. Tyven skal være en norsk mann i 30- 40-åra, som kjører for Oslo Taxi. Arne vet ikke hva han heter.

- Nå har jeg lært. Heretter lukker jeg aldri opp døra uten at jeg vet hvem som kommer, understreker 77-åringen.

Feirer jula

Arne Kristensen forteller at han har møtt mange fantastiske mennesker etter at han sto fram i avisa.

- Jeg har fått mange nye venner. I jula er jeg invitert til ei dame på Nordstrand. Nyttårshelga reiser jeg kanskje til Valdres, forteller Arne.

Oslo Taxi ønsker ikke å kommentere saken.

- Siden dette er en politisak, regner jeg med at de gjør det rette i forhold til eventuelle lovbrudd, sier styreleder Glenn Tuxen.

ANMELDTE TYVERI: Arne Kristensen (77) møtte i går politikonstabel Ole Christian Smørdal ved Stovner Politistasjon. Kristensen anmeldte en drosjesjåfør han hevder stjal 8000 kroner fra ham.