Møte om Trond Giskes comeback

Enstemmig innstilt

Droppet kampvotering om nestlederplass, blir medlem i arbeidsutvalget.

TILBAKE: Trond Giske får etter alt å dømme plass som styremedlem i Trøndelag Ap. Valgkomiteen startet møtet 9.30 onsdag. Etter det Dagbladet forstår, har valkomiteen samlet seg om å få GIske inn i styret, men han blir ikke nestleder. Ned Alley / NTB scanpix
TILBAKE: Trond Giske får etter alt å dømme plass som styremedlem i Trøndelag Ap. Valgkomiteen startet møtet 9.30 onsdag. Etter det Dagbladet forstår, har valkomiteen samlet seg om å få GIske inn i styret, men han blir ikke nestleder. Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Valgkomiteen i Trøndelag Ap startet sitt møte klokka halv ti i dag. Etter det Dagbladet erfarer, har komiteen på ni medlemmer blitt enige om å innstille Trond Giske til en plass i arbeidsutvalget og landsstyret.

Etter det Dagbladet kjenner til, var det flertall i valgkomiteen for å innstille Giske som nestleder ved siden av May Britt Lagesen, men altså ikke enstemmighet.

Etter det Dagbladet erfarer, har Giske selv signalisert at han ville ha enstemmig innstilling istedenfor kampvotering om nestlederverv. Allerede i går kveld skal det ha blitt enighet om en slik løsning.

Unngå kampvotering

Dersom komiteen blir enig om å gi Giske en plass i arbeidsutvalget, unngås en opprivende kampvotering på årsmøtet 2.-3. mars.

I utgangspunktet blir Giske innstilt som vara til landsstyret. Dersom landsmøtet i Ap vedtar at de nye sammenslåtte fylkespartiene skal ha fire plasser i landsstyret, slik det ligger an til, vil Giske komme inn i landsstyret.

Dagbladet kjenner til at det ble jobbet til langt på natt for å sikre enighet og unngå dissens og kampvotering.

Leder i valgkomiteen, Jorodd Asphjell, sa til Dagbladet i går at det var et mål for komiteen å komme ut med en samlet innstilling.

Samle partiet

Ap-leder Jonas Gahr Støre skrev i går i en SMS til Dagbladet.

- Det er årsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti som bestemmer sammensetningen av styret etter innstilling fra valgkomiteen. Jeg er trygg på at valgkomiteen og årsmøtet velger et styre av folk som har bred tillit og kan samle partiet til valgkamp og viktig politisk arbeid, sier Støre.

Dette kan tolkes som en oppfordring til å samle seg og unngå en splittende kampvotering på årsmøtet 2.-3. mars.

- Jeg tolker uttalelsen som en oppfordring til å finne en samlende løsning, og det vil vi jo være best tjent med. Så får vi se om vi klarer det, sa Asphjell til Dagbladet i går.

Størst i Ap

I tillegg til striden om Giske har det vært mange mindre dragkamper mellom ulike deler og fløyer av det nye fylkespartiet som er Aps største fylkeslag.

Per Olav Hopsø som blir leder av det fylkespartiet, skriver i en mail:

- Det å stille som leder til det største politiske fylkeslaget i Norge, krever at man er villig til å gjøre den jobben som trengs for Trøndelag. Vi er et nytt fylkesparti som skal finne sammen, fra Lierne og Vikna til Røros og Heim.

- Vi skal skape Nye Trøndelag Arbeiderparti. Det er ikke gjort over natta. Jeg har lyst til å bidra til at det skjer, og at vi blir en sterk kraft i Arbeiderpartiet. Vi går inn i en kommune- og fylkestingsvalgkamp som vi skal vinne. Ikke for oss selv, men for de trønderne som under denne regjeringen og under de borgerlig styrte kommunene opplever på kroppen at samfunnet går i feil retning. Derfor har jeg sagt at jeg stiller meg til disposisjon for partiet. Nå er det opp til årsmøtet å avgjøre dette, skriver han.

Glad for enstemmighet

- Det har blitt sagt og skrevet mye de siste dagene. Jeg er glad for at valgkomiteen har lagt frem et enstemmig og balansert forslag til styret for Trøndelag Ap. Jeg har stor tro på at vi skal jobbe godt sammen til det beste for partiet. Men som sagt, nå er det opp til årsmøtet å avgjøre dette, skriver Hopsø.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer