Enstemmig komite avviser feriekutt

En enstemmig kommunalkomite på Stortinget avviser å redusere ferien med en dag. Også regjeringspartienes representanter i komiteen går imot forslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens forslag om å kutte bort en feriedag, skapte sterke reaksjoner etter at statsbudsjett-forslaget ble lagt fram i begynnelsen av okotber. Men det ble raskt klart at forslaget ikke hadde Stortings-flertallets støtte.

Nå har også kommunalkomiteen avgitt sin innstilling i saken, og der går det fram at komiteens medlemmer fra Kristelig Folkeparti og Senterpartiet heller ikke støtter en feriekutt. Venstre er ikke representert i komiteen.

Medlemmene fra KrF og Sp viser i sine merknader til at forslaget om å redusere antall feriedager med en dag var en del av regjeringens økonomiske opplegg for 1999, og at forslaget var knyttet opp mot forslag om å øke arbeidsgiverperioden for sykelønn fra to uker og to dager til tre uker. Begge disse forslagene er lagt til side i sentrumspartienes merknader i finansinnstillingen, og derfor avviser også sentrumspartienes medlemmer i kommunalkomiteen dette forslaget.

(NTB)