Frp-bråket

Enstemmig mot bompenger

Siv har fått marsjordre fra landsstyret.

KRISMØTE: Fremskrittspartiets ledelse møtte pressen etter et krisemøte om bompenger. Video: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 20.10 kom Frp's leder Siv Jensen og 1. nestleder Sylvi Listhaug ut fra partiets ekstraordinære landsstyremøte om krisen rundt bompengesaken.

- Vi har et hatt et godt, men svært krevende landsstyremøte. Vi har diskutert hvordan vi kan få mer gjennomslag, sier Jensen til pressen øverst i bygningen som huser Frp's partikontor i Oslo.

Stoppe nye bypakker

Jensen forteller at hun har fått en tydelig beskjed fra et enstemmig landsstyre. Hun sendes inn i nye forhandlinger med de andre regjeringspartiene med en klar marsjordre:

- Kravene er å stoppe nye bypakker, kutte kostnader i eksisterende bypakker, slette bompengegjeld og ikke minst være tydelig på at Frp er imot bompenger, sier partilederen.

I tillegg får Dagbladet bekreftet at kravlista også omfatter: å endre nullvekstmålet, strengere krav til egenandel fra lokale myndigheter når staten bidrar med penger til byområdene, og nei til veiprising.

På spørsmål om hva som skjer dersom hun ikke får gjennomslag, svarer Jensen ordknapt:

- Det får vi ta når den tid kommer. Vi står bak regjeringens politikk. Det vi jobber for nå, er å få tydelige gjennomslag. Frp kommer til å følge opp de vedtakene vi står bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer