- Enten får de rødgrønne flertall, eller så får høyresiden regjeringsmakten

Martin Kolberg utelukker ren Ap-regjering.

ENTEN ELLER: Arbeiderparti-mann Martin Kolberg sier at velgerne kun har to valg i 2013. Her snakker Martin Kolberg fra talerstolen for siste gang som partisekretær i Arbeiderpartiet.  
Foto: Espen Røst / Dagbladet
ENTEN ELLER: Arbeiderparti-mann Martin Kolberg sier at velgerne kun har to valg i 2013. Her snakker Martin Kolberg fra talerstolen for siste gang som partisekretær i Arbeiderpartiet. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet forlater regjeringskontorene dersom de rødgrønne taper valget, slår Martin Kolberg fast.

- Enten får de rødgrønne flertall, eller så får høyresiden regjeringsmakten. Så enkelt er det, sier Martin Kolberg til Klassekampen.

Knuser håp Dermed knuser Arbeiderparti-generalen ethvert håp om at Jens Stoltenberg vil søke støtte i sentrum for å danne en ren Ap-regjering etter stortingsvalget i 2013.

- Norske velgere har to, og kun to, alternativer i 2013: Rødgrønn regjering eller Høyre/Frp-regjering med en eller annen form for støtte fra sentrum. Alt annet er tull, sier han.

Ligger trygt - Mitt svar til de som ønsker å en ettpartiregjering med støtte fra KrF, er en gammel sosialdemokratisk grunnsetning, formulert av Martin Tranmæl: Det saklig riktige er alltid det taktisk riktige, sier Kolberg.

Arbeiderpartiet ligger trygt rundt 30-tallet på meningsmålingene og kan få et knallvalg neste høst, men de to ministre regjeringspartnerne sliter tungt. Særlig akutt er situasjonen for SV, som er i ferd med å sette seg fast under sperregrensen. Havner SV under 4 prosent blir det ikke flertall for de rødgrønne på Stortinget.

(NTB)