Ambulansefly i nord:

- Enten ønsket man en insider. Eller så ønsket de å pumpe meg

Tidligere Ap-topp inviterte sykehusdirektør Tor Ingebrigtsen på middag med Göran Persson for å diskutere ambulanseanbud.

TAKKET NEI: - Min umiddelbare reaksjon var at dette var upassende, sier mangeårig UNN-direktør Tor Ingebrigtsen om middagsinvitasjonen. Her avbildet i 2011. Foto: Eirik Helland Urke
TAKKET NEI: - Min umiddelbare reaksjon var at dette var upassende, sier mangeårig UNN-direktør Tor Ingebrigtsen om middagsinvitasjonen. Her avbildet i 2011. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mars 2015 ble daværende sykehusdirektør Tor Ingebrigtsen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge invitert på middag på Emmas drømmekjøkken. Restauranten er blant Tromsøs fineste. Michelin-guiden anbefalte stedet i 2012 og blant andre Hillary Clinton har besøkt restauranten.

Invitasjonen kom fra eks-statssekretær Roger Ingebrigtsen, nå som privat konsulent, på vegne av leverandøren som seinere vant anbudskonkurransen om luftambulansefly i Norge.

Spillet om framtidig drift av luftambulansetjenesten i Nord-Norge nådde et dramatisk høydepunkt mandag, da Marianne Telle trakk seg som styreleder i Helse Nord. Hun har vært utsatt for voldsom kritikk for å ha blandet kortene. Firmaet hun er administrerende direktør for, Bedriftskompetanse, hadde nemlig en avtale med Babcock Scandinavian Air ambulance om et rekrutteringsoppdrag. Dette fortalte hun ikke om i Helse Nord, før etter at anbudsrunden Babcock deltok i, var avgjort.

Göran Persson kommer

Lokalavisene foreviget begivenheten da den svenske eksstatsminister for Sosialdemokratarna, Göran Persson, kom på besøk til Tromsø 28. mai 2015. Han kom nå i egenskap av styreleder for det svenske morselskapet til Scandinavian Air Ambulance, seinere omdøpt til Babcock Scandinavian Air ambulance. Daværende Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort (H) møtte ham på flyplassen, og anledningen var lanseringen av det norske datterselskapet som skulle kaste seg inn i anbudsrunden om ambulanseflytjenesten i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer