Entra-kupp ble fjernet fra styreprotokoll

- Jeg har aldri opplevd lignende, sier tidligere Entra-styreleder

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et styremøtet i Entra Eiendom i mai forsøkte deler av styret å kuppe inn Giske-vennen og Ap-toppen Rune Oslø som administrerende direktør.

Tidligere Entra-styreldere Grace Reksten Skaugen avviste benkeforslaget på det som var hennes siste styremøte - fordi hun mente det var i strid med aksjeloven, som slår fast at: «En sak skal forberedes og fremlegges slik at styret har et tilfredsstillende behandlingsgrunnlag».

Forslaget om å ansatte Giske-vennen og daværende leder av Trondheim Ap som selskapets øverste leder var ikke saksforberedt, og styret fikk heller ikke forelagt alternativer.

I ettertid ble det mislykkede kuppforsøket fjernet fra styreprotokollen. 

- Det som refererte til forslaget om fast ansettelse, med navnet på den som kom med forslaget, er borte. Alt om benkeforslaget ble fjernet fra protokollen. Jeg vet ikke hvorfor det ble endret, sa Skaugen under dagens kontrollhøring i Stortinget.

Skal granske Tidligere Entra-styreleder Skaugen ville ikke la seg intervjue etter høringen. Under kontrollhøringen gjorde hun det imidlertid klart at det var hun som skrev utkastet til protokollen etter hennes siste styremøte i det statlige selskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer