Entra planlegger milliardsalg

Børsferskingen Entra spisser porteføljen kraftig. Et undervisningsbygg på Kjeller og hele Østfold-porteføljen er på vei ut, og mer kan det bli.

 Selger:  Direktør i Entra Klaus-Anders Nysteen ringte i børsbjellen for snaue to uker siden. Nå planlegger selskapet milliardsalg. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Selger: Direktør i Entra Klaus-Anders Nysteen ringte i børsbjellen for snaue to uker siden. Nå planlegger selskapet milliardsalg. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Snaut to uker er gått siden Entra ble notert på Oslo børs, og ambisjonene om å selge ut ikke-strategiske eiendommer blir stadig klarere.

- Det stemmer at to eiendommer i Fredrikstad og to i Moss kommer ut i markedet nå, sier finansdirektør Arve Regland til Finansavisen.

Han vil ikke komme med altfor mange spådommer, men forventer at pakken blir godt mottatt.

- Markedet er bra om dagen og vi regner med at det vil være god interesse blant investorene. Gode bygg med statlige leietagere bør være attraktivt, sier Regland til Finansavisen.

Da Entra og adm. direktør Klaus Anders Nysteen la frem sine første, og meget sterke, kvartalstall som børsnotert selskap i dag, var porteføljen enn så lenge på 1,3 millioner kvadratmeter fordelt på over hundre bygninger.

Østfold-delen består altså av i alt fire bygg:

Brochs gate 3 i Fredrikstad, som er et kontor- og tingrettsbygg på vel 4.100 kvadratmeter. Politistasjonen i Gunnar Nilsens gate 25 i samme by, med et areal påer 4.370 kvadratmeter. Moss? politihus- og tingrett i Prins Chr. Augusts plass 3, som måler 5.000 kvadratmeter og statens Hus i Moss, med adresse Vogts gate 17 og et areal på 9.600 kvadratmeter.

Prisen på eiendommene vil ikke Regland spekulere i.

- Det er til syvende og sist markedet som avgjør prisen, sier han til Finansavisen.

Østfold-porteføljen gir imidlertid en årlig husleie på i overkant av 30 millioner kroner til sammen. Med en antatt markedsmessig yield (direkteavkastning) på 7 prosent, burde 430-450 millioner kroner være et realistisk prisanslag.

I tillegg går Entra nå ut med en betraktelig større eiendom. Undervisningsbygget i Kunnskapsveien 55 på Kjeller er for salg gjennom Pangea Property Partners, skriver Finansavisen.

De vel 27.000 kvadratmeterne leies ut til Høgskolen i Oslo og Akershus, og bransjenettstedet NE nyheter spekulerte i går i en pris på om lag 600 millioner kroner.

Flere nyheter Knallsterk vekst fra Entra
John Fredriksen hamstrer Entra-aksjer
Statlig nedsalg gir millionfest for meglere