Entra-sjef tar permisjon

Tar studiepermisjon under Riksrevisjonens granskning. Skal ha holdt tilbake informasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Administrerende direktør Erik Løfsnes i Entra Eiendom er enig med styret om å ta studiepermisjon mens Riksrevisjonen gransker selskapet.

Styret i det statlige eiendomsselskapet satt onsdag kveld i krisemøte for å avgjøre om de fortsatt har tillit til administrerende direktør Erik Løfsnes.

Klokken 1 natt til torsdag var det klart at Løfsnes beholder jobben foreløpig. Men han er enig med styret i å gå ut i studiepermisjon for å skape ro om selskapet i perioden Riksrevisjonen gransker selskapet, heter det i en pressemelding fra Entra Eiendom.


Ført bak lyset 

Riksrevisjonen satte i gang full gransking av selskapet etter avsløringer om uregelmessigheter rundt salget av en bygård i Oslo i fjor, og kom med knusende kritikk av eiendomsselskapet.

Tidligere denne uken ble det kjent at Riksrevisjonen skal ha blitt ført bak lyset da de gransket Entra Eiendom. Administrerende direktør Erik Løfsnes skal ha holdt tilbake informasjon og gitt feilaktige opplysninger til Riksrevisjonens granskere.

- Det er viktig at det skapes full trygghet for at all relevant informasjon foreligger ved Stortingets sluttbehandling av saken. Riksrevisjonen har varslet ytterligere undersøkelser av Entra. For å skape ro om selskapet har styret og administrerende direktør i fellesskap kommet til at Erik Løfsnes blir innvilget studiepermisjon i denne perioden, heter det i pressemeldingen.

Viseadministrerende direktør Torodd Bøystad er konstituert i stillingen i permisjonsperioden.


Ekstern ekspertise Det er styreleder Grace Reksten Skaugen som får oppgaven med å sørge for at Riksrevisjonen nå får all nødvendig informasjon i arbeidet med å granske selskapet. Hun vil inntil videre «fungere som en arbeidende styreleder med spesielt ansvar for å bidra til at de forholdene som har vært aktuelle for Riksrevisjonens arbeid blir belyst på en fullt ut tilfredsstillende måte,» heter det i pressemeldingen fra styret i Entra Eiendom.

Styret har dessuten besluttet å benytte ekstern ekspertise for å få hjelp til å vurdere forholdene Riksrevisjonen har pekt på som kritikkverdige. Styret understreker samtidig at Erik Løfsnes siden etableringen i 2000 har oppnådd meget gode resultater.

Det har ikke lykkes NTB å komme i kontakt med styreleder Grace Reksten Skaugen.

(NTB)

HOLDT TILBAKE INFORMASJON? Administrerende direktør Erik Løfsnes skal ha holdt tilbake informasjon og gitt feilaktige opplysninger til Riksrevisjonens granskere.
ÅPEN HØRING: Riksrevisor Jørgen Kosmo fotografert under kontroll- og konstitusjonskomiteens åpne høring om Riksrevisjonens undersøkelse av Entra Eiendom i Stortinget onsdag morgen. Kosmo møter i egenskap av tidligere arbeids- og administrasjonsminister.