Entreprenøren som bygde brua: - Vet ikke hva som har skjedd

Veidekke vil bistå i undersøkelsene hvis de blir spurt.

KOLLAPS:  Deler av Skjeggestad-brua kollapset delvist mandag ettermiddag. Det var Veidekke som bygget brua. De vet ikke hva som kan ha forårsaket kollapsen. Foto: Stener Kallberg
KOLLAPS: Deler av Skjeggestad-brua kollapset delvist mandag ettermiddag. Det var Veidekke som bygget brua. De vet ikke hva som kan ha forårsaket kollapsen. Foto: Stener Kallberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Deler av Skjeggestad-brua på E18 i Holmestrand raste delvis sammen mandag ettermiddag.

Brua ble åpnet for trafikk i 2001 og ble bygget av entreprenøren Veidekke. Hvorfor den forholdsvis nye brua har delvis kollapset, kan ikke Veidekke på nåværende tidspunkt si noe om.

- Det er alt for tidlig å sla fast hvorfor dette har skjedd, sier Helge Dieset, kommunikasjonssjef i Veidekke Norge til Dagbladet.

- Skal gå gjennom alt Det er Statens vegvesen som sammen med spesialister som geologer skal undersøke årsaken til at brua delvis kollapset. Veidekke vil ikke gjøre undersøkelser på eget initiativ.

- Vi vil stille opp med vår kompetanse hvis Statens vegvesen ønsker det, sier Dieset til Dagbladet.

Leire i grunnen På spørsmål om grunnforholdene i området kan ha vært medvirkene til bru-raset, kan han ikke svare på. I store deler av kystnære områder i Vestfold er det stor forekomst av leire.

- Jeg kjenner ikke grunnforholdene lokalt, sier Dieset.

Da den sørgående delen av brua delvist raste mandag, var det flere kjøretøy på brua. 45 personer ble evakuert, men ingen ble skadd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.