Den ukrainske flyktningen «Nadiya» (34) skulle fly til Istanbul. Hun hadde fått en enveisbillett av en tyrkisk mann.

Lila (41) og andre frivillige fryktet menneskehandel.
Så prøvde de å stoppe henne.

Enveisbilletten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

WARSZAWA / PRZEMYSL / OSLO (Dagbladet): Allerede på veien fra togstasjonen visste han at noe var galt. Klokka nærmet seg to på natta da polske Szczepan Zurek (41) hentet den ukrainske kvinnen på togstasjonen i Warszawa.

Siden krigen i Ukraina startet, hadde ungdomsskolelæreren Szczepan jobbet frivillig med å hjelpe flyktninger derfra. Tidligere den fredagen i begynnelsen av mars var han blitt oppringt av ei venninne i grensebyen Przemysl med et oppdrag.

Nå satt den 34 år gamle kvinnen «Nadiya» - Dagbladet har valgt å anonymisere henne - ved siden av ham i bilen. Blond, med en svart dunjakke, jeans og hvite, sporty sko. Hun skulle kjøres til en leilighet for å hvile. Så skulle hun reise videre med fly tidlig neste morgen. Men det Nadiya fortalte om hvor hun skulle, skremte Szczepan.

Nadiya hadde møtt mannen på en datingside på nett, fortalte hun. En 46 år gammel tyrkisk mann som lovet henne et sted å bo, en jobb og et godt liv. Han hadde kjøpt en enveisbillett til Istanbul til henne.

- Hun virket så naiv, sier polske Szczepan da Dagbladet møter ham ved kjøkkenbordet i hjembyen Warszawa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer