- EØS-avtalen er nå i spill

Venstre-leder Guri Melby og næringsminister Iselin Nybø (V) krever en avklaring fra Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre: Kan han garantere for EØS-avtalen hvis han blir statsminister?

EØS OG EKTESKAP: Venstre-leder Guri Melby og næringsminister Iselin Nybø mener Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre må avklare om EØS-avtalen er fredet med ham som statsminister. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
EØS OG EKTESKAP: Venstre-leder Guri Melby og næringsminister Iselin Nybø mener Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre må avklare om EØS-avtalen er fredet med ham som statsminister. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er veldig alvorlig. Det virker ikke som om Jonas Gahr Støre har pondusen Stoltenberg hadde til å være tydelig på at det er noen ting man ikke rører ved, sier er bekymret Guri Melby mens hun står ute i ruskeværet bortenfor Operaen i Oslo sentrum.

Dagbladet skrev mandag at Fellesforbundets forslag om å utrede handlingsrommet og alternativene til EØS-avtalen nå er meldt inn til LO-kongressen til våren.

Det ligger dermed an til å bli flertall i LO for å utrede alternativer til Norges viktigste handelsavtale. Både Senterpartiet og SV er motstandere av EØS-avtalen og ønsker begjærlig velkommen støtten fra fagbevegelsen.

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre vil foreløpig ikke avklare om han og Arbeiderpartiet vil støtte en utredning av alternativer til EØS-avtalen.

- Arbeiderpartiet har ikke behov for å utrede alternativer til EØS-avtalen, en avtale vi er veldig for. Vi mener det er mulig å bli kvitt sosial dumping og aktørene som utfordrer norske lønns- og arbeidsvilkår innenfor EØS-avtalen. Derfor er det ikke vår politikk å ta initiativ til å utrede alternativer til denne. Vi tar ikke stilling til en slik utredning nå, sier Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer