Kamp på Fellesforbundets landsmøte

- EØS har rasert transportnæringen

For norske transportarbeidere har EØS-avtalen vært ødeleggende. Det sier tillitsvalgte fra Transportarbeiderforbundet, som nå er en del av Fellesforbundet. De vil ut av EØS.

MOT EØS: Leder i Vestnorsk Transportarbeiderforening, Roger Moum (til venstre), leder i Transportarbeiderforeningen Vestfold-Telemark og leder i Oslo Transportarbeiderforening Pål Aronsen sier at EØS-avtalen har rasert norsk transportnæring, og vil stemme for å gå ut av avtalen. Her er de på vei til Fellesforbundets landsmøte. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
MOT EØS: Leder i Vestnorsk Transportarbeiderforening, Roger Moum (til venstre), leder i Transportarbeiderforeningen Vestfold-Telemark og leder i Oslo Transportarbeiderforening Pål Aronsen sier at EØS-avtalen har rasert norsk transportnæring, og vil stemme for å gå ut av avtalen. Her er de på vei til Fellesforbundets landsmøte. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag skal de stemme over den betente EØS-saken på landsmøtet i Fellesforbundet. Transportarbeiderforbundet har 60 delegater av 535 i alt på landsmøtet. Tre av dem er Nina Risinggård fra Vestfold-Telemark, Roger Moum fra Vestland og På Aronsen fra Oslo.

De vil ha Norge ut av EØS-avtalen.

- Vi kommer fra et nei-forbund. Vi har to ganger sagt at Norge må ut av EØS-avtalen, og har ikke endret oppfatning, sier leder av Oslo Transportarbeiderforening, Pål Aronsen, til Dagbladet.

- EØS-avtalen har etter EU-utvidelsen i 2004 betydd en veldig negativ utvikling på transportnæringen i Norge. Transporten er internasjonal, det handler om import og eksport, men mye av transporten har forsvunnet fra norske transportselskaper og har gått til østeuropeiske, useriøse transportselskaper som kjører i Norge på helt andre lønns- og arbeidsvilkår enn hva vi er vant til.

- Ført til sosial dumping

- EØS-avtalen har uten tvil vært negativ for transportbransjen. Så vårt syn på EØS står nok fast blant de fleste transportarbeiderne, sier Moum, som også sitter i forbundsstyret i Fellesforbundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer