Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Epidemi av hundebitt i USA

CHICAGO (NTB-Reuters): Hundebitt er nå blitt en så utbredt plage i USA at forskere snakker om en epidemi. Det er flest barn som kommer til legene med de karakteristiske, ujevne sårene, sier eksperter som har studert denne nye landeplagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert år blir 4,5 millioner amerikanere bitt av hunder, og hvert sjette offer får så alvorlige plager at han eller hun må søke lege.

 Gjennomsnittsalderen for disse pasientene er 15 år, og det er gutter mellom 5 og 9 år som får de styggeste bittskadene, sier ekspertene.

Dype instinkter

- Det er viktig å huske på at flesteparten av de 52 millioner hundene her til lands aldri biter eller dreper noen, men vi må forstå at selv de tammeste hunder noen ganger lystrer sine dypeste instinkter, sier forskeren Harold Weiss. Hver tredje amerikanske husstand holder hund.

  Statistikk fra åra 1992 til og med 1994 viser at det hvert år i gjennomsnitt døde 20 mennesker av hundebitt i USA.

750 mill kroner

Hver eneste dag behandler amerikanske sykehus over 900 tilfeller av hundebitt, og regningen for dette kommer opp i mer enn 100 millioner dollar - 750 millioner kroner - i året, går det fram av statistikken.

  Noen av ofrene for hundebitt må for sikkerhets skyld vaksineres mot hundegalskap, og slike injeksjoner mot rabies kan være svært smertefulle.

  Hundebitt er i dag den nest vanligste formen for personskader i USA, etter skader som folk har pådratt seg under utøvelse av baseball og den beslektede sporten softball.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!