Epidemi-frykt stanset norske hunder

SAKARYA (Dagbladet): I går kveld fikk nordmennene fra Norges Redningshunder den endelige beskjeden: Av frykt for epidemier stanses all leting etter overlevende i Sakarya. Redningsteam fra en rekke land måtte gi opp sitt arbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ordren om stans kom fra tyrkiske myndigheter. Det må ha vært en hard avgjørelse å ta, fordi det fremdeles kan ligge overlevende i ruinene. Men det gikk sterke rykter om at det allerede var registrert tilfeller av kolera og tyfus i byen.

Mens en del utenlandske redningsteam var kritiske til at letingen ble stanset, var lederen for den norske gruppa, Knut Fredheim, mer nøktern:

- Vi må lytte til dem som har greie på dette. Det ville være katastrofalt hvis epidemier skulle gi stort antall nye dødsofre.

De åtte norske ruinhundene fant til sammen mellom femten og tjue personer, alle døde da de ble funnet. I hele går knyttet håpet seg til å finne den 15 år gamle Oguzhan Gurleyk i live. Det var fødselsdagen hans i går.

Rottweileren til Roy Hovden (27), Troll, indikerte liv i ruinhaugen tidlig fredag morgen. Men da gravemannskapene ved 19-tida i går hadde klart å grave seg nesten fram til 15-åringen, måtte de bare slå fast at gutten var død.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer