Epidemier tar 13 millioner menneskeliv

Sykdommer som aids, malaria, tuberkulose og diaré tar 160 ganger flere menneskeliv enn naturkatastrofer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det internasjonale Røde Kors sin årlige rapport om verdens katastrofer viser at selv i et år med flere store naturkatastrofer dør 160 ganger så mange mennesker som følge av epidemier av infeksjonssykdommer.

For lite vaksiner

I 1999 opplevde Tyrkia et dramatisk jordskjelv, Venezuela ble rammet av oversvømmelse og India ble hjemsøkt av sykloner. 80.000 mennesker måtte bøte med livet på grunn av naturkatastrofer over hele verden, men hele 13 millioner mennesker døde på grunn av sykdommer som aids, malaria, luftveislidelser, tuberkulose og diaré, melder avisa Politiken.

Adgangen til vaksiner er ifølge Røde Kors for dårlig særlig i Afrika, og dette hindrer forebygging av alvorlige infeksjonssykdommer. Mange som er ofre for borgerkriger har ikke mulighet til å forebygge sykdommer og de får heller ikke behandling for sykdommer de rammes av.

Hiv og aids øker eksplosivt

Årets rapport fra Røde Kors legger vekt på de tilbakeskrittene folkehelsa har tatt særlig i den fattige delen av verden. Den eksplosive utviklingen av hiv-smitte og aids i Afrika, den kroniske underernæringen i Nord-Korea og krigstraumene hos befolkningen i Kosovo framheves som spesielt urovekkende trekk i den internasjonale folkehelsa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer