Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Epidemier tar 13 millioner menneskeliv

Sykdommer som aids, malaria, tuberkulose og diaré tar 160 ganger flere menneskeliv enn naturkatastrofer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale Røde Kors sin årlige rapport om verdens katastrofer viser at selv i et år med flere store naturkatastrofer dør 160 ganger så mange mennesker som følge av epidemier av infeksjonssykdommer.

For lite vaksiner

I 1999 opplevde Tyrkia et dramatisk jordskjelv, Venezuela ble rammet av oversvømmelse og India ble hjemsøkt av sykloner. 80.000 mennesker måtte bøte med livet på grunn av naturkatastrofer over hele verden, men hele 13 millioner mennesker døde på grunn av sykdommer som aids, malaria, luftveislidelser, tuberkulose og diaré, melder avisa Politiken.

Adgangen til vaksiner er ifølge Røde Kors for dårlig særlig i Afrika, og dette hindrer forebygging av alvorlige infeksjonssykdommer. Mange som er ofre for borgerkriger har ikke mulighet til å forebygge sykdommer og de får heller ikke behandling for sykdommer de rammes av.

Hiv og aids øker eksplosivt

Årets rapport fra Røde Kors legger vekt på de tilbakeskrittene folkehelsa har tatt særlig i den fattige delen av verden. Den eksplosive utviklingen av hiv-smitte og aids i Afrika, den kroniske underernæringen i Nord-Korea og krigstraumene hos befolkningen i Kosovo framheves som spesielt urovekkende trekk i den internasjonale folkehelsa.

Mer bistand

De rike landenes økende vilje til å øke bistanden til fattige land framhever Røde Kors som en positiv utvikling. I 1998 økte bistanden fra USA, Canada og Europa til 51,9 milliarder dollar, og dette var en økning på 9.6 prosent i forhold til året før.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling