Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eplemostsalget har nesten doblet seg på fem år

De største produsentene har nær doblet sin omsetning de siste fem årene.

Marius Egge: Økte omsetningen selv om produksjonen falt. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.
Marius Egge: Økte omsetningen selv om produksjonen falt. Foto: Iván Kverme, Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Et tyvetalls større og mindre aktører tilbyr i dag sine egne merker av fersk eplemost til restauranter og dagligvarebutikker over hele landet.

De siste årene har markedet vokst kraftig. Finansavisen kan fortelle at de seks største aktørene omsatte for til sammen 137 millioner kroner i fjor. Det er en økning på 86 prosent siden 2010.

En klar trend - Det er absolutt en trend med friskpresset eplemost. Norsk eplemost er verdens beste, rett og slett fordi det norske klimaet gir epler med mye syre, sier daglig leder og eier av Egge Gård, Marius Egge, til Finansavisen.

Egge Gård, som er en av de større, opplevde i fjor en svikt målt i volum men en vekst i omsetningen. Produksjonen ble halvert og endte på 400.000 liter. Samtidig økte faktisk omsetningen innen drikkevarer fra 14 til 18 millioner kroner.

Variasjoner i eplesesongene Den største aktøren i markedet er Askim frukt- og bærpresseri, som i fjor produserte totalt 700.000 liter juice. Ifølge Finansavisen er det en nedgang på 250.000 liter, noe daglig leder Astrid Lier Rømuld sier at skyldes naturlige variasjoner i eplesesongene. Omsetningen økte likevel med over 13 prosent til 49 millioner kroner.

Solid vekst Størst omsetningsvekst blant aktørene har Epleblomsten i Telemark hatt: Opp fra 26,5 millioner kroner i 2013 til 40 millioner i fjor.

Flere nyheter Her stiger prisene mest i Oslo
Reitan kjøpte eiendom i Bergen med pen rabatt
Det koker ikke overalt - her er Norges billigste boliger

Hele Norges coronakart