Epost-aksjon mot bensinprisene

E-postkasser over hele landet bombarderes i disse dager av et opprop om ikke å fylle bensin eller diesel 30. april i år. Aksjonen skal være en protest mot høye bensin- og diesel-priser, og har fått kjempeoppslutning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Rogalands Avis som skriver dette. Går det som initiativtakerne håper, kaster store deler av befolkningen i Norge og Norden seg på oppfordringen, som er ment å ramme både oljeprodusentene og staten.

«Det er viktig at så mange som mulig er med for å få en så stor effekt som mulig. Aksjonen, som er rettet mot bensin- og dieselprisøkningene, bygger på at ingen skal fylle drivstoff 30. april»,

skriver initiativtakerne i eposten som nå sendes over hele landet.

Den første eposten som ble sendt ut var på svensk. I forrige uke ble den oversatt til norsk, og dermed tyder mye på at også epostmottakere i andre land enn Norge deltar. Dagbladet : på nettet har sett e-posten også i fransk utgave, og flere av våre lesere i Frankrike har skrevet i e-poster til redaksjonen at aksjonen pågår for fullt over hele Frankrike, og muligens også Sveits.

Vil skape uro

I eposten heter det at prisene øker i en vanvittig takt og at det er på tide å gjøre noe med dette.

«Det er galskap med høye priser mens det lagres millioner av liter olje i oljelagrene. Oljeprodusentene har besluttet å minske oljeproduksjonen for å tjene mer penger, ikke for miljøets skyld», heter det.

Ved hjelp av epost regner aksjonen med å nå store deler av befolkningen.

«Hvis vi ikke tanker i løpet av en hel dag kommer oljemarkedet til å destabiliseres, om det så bare er for en veldig kort tid. Med våre kommunikasjonsmidler er det utrolig lett og raskt å nå ut til en masse mennesker», skriver kvinnen som oversatte oppfordringen fra svensk til norsk. Hun oppfordrer alle med epost om å sende beskjeden videre.

Det er gjort i stor stil allerede, og også i de store oljeselskapene som Statoil, Shell og Hydro har ansatte mottatt og videresendt meldingen.