Epost med angreknapp og alkolås

Gmail vil redde deg fra deg selv.

NEINEINEINEINEI: Rekker du å angre på fem sekunder, så kan du nå avbryte sending av epost i Gmail. Mange brukere vil gjerne ha både mer tid til angring, og en mye mer synlig angreknapp - helst midt på skjermen.
NEINEINEINEINEI: Rekker du å angre på fem sekunder, så kan du nå avbryte sending av epost i Gmail. Mange brukere vil gjerne ha både mer tid til angring, og en mye mer synlig angreknapp - helst midt på skjermen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Har du noen gang angret eller sett en feil sekundet etter at du har sendt avgårde en epost?  Som manglende vedlegg, feil person i til-feltet, uheldig "Svar til alle", eller en litt for bråkjekk tone?  (Ja, selvfølgelig har du det.)

Nå kommer løsningen, også for Gmail-brukere.

Verdens mest populære gratis-epost, Gmail, lar deg teste ut og ta i bruk stadig nye funksjoner via epostlaboratoriet Gmail Labs.

Denne gangen har Googles utviklere gitt Gmail-brukerne muligheten for en angreknapp for sendt epost.

Tjenesten er like enkel som nyttig. Du slår funksjonen på ved å gå inn i Gmail-kontoen din, velg "Settings", deretter "Labs", finn tjenesten og velg "Enable".

I utgangspunktet er forsinkelsen bare på fem sekunder, noe Googles utviklere synes er et godt kompromiss mellom behovet for rask epostsending og behovet for en panikk-knapp.

Brukerne er ikke helt enige i at fem sekunder er nok, så det er stor sannsynlighet for at tidsintervallet før sending vil bli justerbart.

Også enkelte andre eposttjenester har eller har hatt funksjoner som med varierende hell lar deg angre eller trekke tilbake sendt epost. Har eposten først nådd mottaker er det derimot lite du kan gjøre. Angreknapper er kun sikre hvis de holder igjen selve utsendelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer