Equinor kjøper servicetjenester for 30 milliarder kroner

Kontraktene kommer til å gi 2000 arbeidsplasser, melder Equinor.

REKORDKONTRAKTER: Equinor, tidligere Statoil, har inngått de største kontraktene innen bore- og brønnservice noen gang. FOTO: REUTERS/Nerijus Adomaitis/File Photo.
REKORDKONTRAKTER: Equinor, tidligere Statoil, har inngått de største kontraktene innen bore- og brønnservice noen gang. FOTO: REUTERS/Nerijus Adomaitis/File Photo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Equinor har inngått servicekontrakter verdt 30 milliarder kroner for integrerte bore- og brønntjenester. Arbeidene skal utføres av Baker Hughes, Halliburton og Schlumberger.

Kontraktene omfatter så å si alle Equinor-opererte felt på norsk sokkel, og har i utgangspunktet en varighet på fire år, opplyser selskapet, som nylig byttet navn fra Statoil. I tillegg kommer opsjoner på fem ganger to år.

Kontraktene har en beregnet verdi på 30 milliarder kroner, og er de største Equinor/Statoil har tildelt noen gang innen bore- og brønnservice, ifølge direktør Pål Eitrheim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer