Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Equinor med storavtale i Brasil

Equinor har vunnet nye leteblokker i Brasil i et område selskapet betegner som blant verdens beste.

NYE LETEBLOKKER: Equinor har vunnet nye leteblokker i Brasil. Foto: REUTERS/Nerijus Adomaitis
NYE LETEBLOKKER: Equinor har vunnet nye leteblokker i Brasil. Foto: REUTERS/Nerijus Adomaitis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De ressursrike bassengene utenfor kysten av Brasil inneholder leteareal av verdensklasse. Resultatene fra denne og tidligere budrunder har tilført Equinors leteporteføljer svært prospektivt areal og gjør at vi kan opprettholde en betydelig aktivitet og søke etter prospekter av høy verdi i Brasil i årene fremover, sier Equinors konserndirektør for leting, Tim Dodson.

Sammen med ExxonMobil og Petrogal Brasil vant Equinor budrunden om Uirapuru-blokken utenfor Brasil. Og sammen med BP og Petrobras har Equinor vunnet Dois Irmaos-blokken.

- Resultatet av denne runden bidrar til ytterligere styrking av vår posisjon i Brasil, et kjerneområde for Equinor, sier Anders Opedal som er landsjef i Brasil for Equinor, tidligere Statoil.

Selskapet har økt investeringene i landet de siste to årene og forventer at det vil skape arbeidsplasser, skatteinntekter og produksjonsavgifter som vil komme lokalsamfunnet til gode.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media