Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Equinor med storinvestering i solenergiprosjekt

Equinor (tidligere Statoil) går inn med nærmere 77 millioner dollar i eierandeler og lån i det argentinske solenergiprosjektet Guanizul 2A.

NYE LØSNINGER: Irene Rummelhoff, Equinors konserndirektør for Nye energiløsninger, satser stort på solenergiprosjektet Guanizul 2A i Argentina. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NYE LØSNINGER: Irene Rummelhoff, Equinors konserndirektør for Nye energiløsninger, satser stort på solenergiprosjektet Guanizul 2A i Argentina. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Equinor kjøper seg inn med 50 prosent eierandel, mens den uavhengige norske solenergiprodusenten Scatec Solar kjøper den resterende halvparten, opplyser Equinor.

Investeringene for prosjektet er anslått til 95 millioner dollar og skal finansieres med 40 prosent egenkapital fra de to eierne samt med 60 prosent gjennom et mellomfinansieringslån fra Equinor, noe som tilsvarer totalt nærmere 77 millioner dollar i investeringer og lån.

STÅR OPPSTILT: Algerisk TV har sendt ut disse bildene som viser tankser fra den algeriske hæren som står oppstilt utenfor Statoil-anlegget i In Amenas der islamistiske terrorister har tatt en rekke gisler. Video: Reuters. Vis mer Vis mer

Strøm til 80 000 husstander

- Vi er fornøyde med å ha sikret oss denne muligheten. Vi går inn i et fornybarmarked med vekstpotensial gjennom et modent og avansert solenergiprosjekt, sier konserndirektør Irene Rummelhoff i Nye Energiløsninger i Equinor.

Solenergiprosjektet vil gi 117 megawatt og gi strøm til rundt 80 000 husstander i San Juan-regionen i Argentina.

Den endelige investeringsbeslutningen forventes senere i 2018, med mulig produksjonsstart mot slutten av 2019. Argentina er det tredje største kraftmarkedet i Latin-Amerika, og har ambisjon om at 20 prosent av elektrisiteten skal komme fra fornybare kilder innen 2025, opplyser Equinor i en pressemelding.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media