Er aksjer bedre enn fond?

Hvis du har valget mellom eiendomsaksjer eller fond - er valget enkelt, mener forsker og eks-forvalter Jon Mjølhus.

AKSJE ELLER FOND: Har du valget mellom eiendomsaksjer og fond skal du kanskje satse på denne karen - Olav Thon? Foto: Nina Hansen / Dagbladet
AKSJE ELLER FOND: Har du valget mellom eiendomsaksjer og fond skal du kanskje satse på denne karen - Olav Thon? Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Hegnar.no): Tidligere denne uken ble det kjent at norske personkunder hadde 179,8 milliarder kroner plassert i fond ved utgangen av april, hvorav 109,5 milliarder kroner i aksjefond. Beholdningen i aksjefond hadde da steget 1,05 milliarder kroner i løpet av april.

Norske personkunder har da hatt en verdistigning på 9,74 milliarder kroner på sine aksjefond så langt i 2013.

Hittil i år har hovedindeksen på Oslo Børs steget 10,5 prosent og spørsmålet er nå om børsfesten fortsetter, og ikke minst hvilke bransjer man bør satse på?

Ikke alle investeringer vokser inn i himmelen, og forsker og eks-forvalter Jon Mjølhus, som også har en fortid som journalist i Kapital, sier til Finansavisen i dag at privatpersoner for eksempel heller bør kjøpe eiendomsaksjer enn eiendomsfond.

Han forsker på avkastning i ulike eiendomsinvesteringer og mener at eiendomsfond har flere kroniske svakheter.

— Hva med det norske markedet? — Her er tilgangen til børsnoterte eiendomsselskaper litt magert, men man har Olav Thon og Norwegian Property som dekker kontor- og kjøpesentermarkedet, sier Mjølhus til Finansavisen Eiendom i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer