- Er Andreas homo?

Naboene kjente ham ikke uten briller og hårsveisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Min klient er psykisk syk, og har ikke feiket noen symptomer, sier advokat Christian Baumann som representerer den mystiske «Pianomannen».

Han opplyser at mannen heter Andreas Grassl, er 20 år og kommer fra landsbyen Prosdorf sør i Tyskland ved grensa til Tsjekkia. Verken Baumann eller medforsvareren ønsker overfor nyhetsbyrået AP å opplyse hvor Grassl befinner seg nå.

- Han led av en alvorlig depresjon da han ble funnet på stranda i England 7. april. Han har ikke latt være å snakke de siste månedene i et forsøk på å lure legene, fastholder Baumann.

Kjente ikke igjen naboen

Etter fire måneders taushet, begynte pasienten å prate med pleierne fredag. Dagen etter fløy han hjem til Tyskland fra West Kent National Health Service der de fryktet at den såkalte Pianomannen ville forbli taus resten av livet. Før han dro fortalte Andreas pleierne at han var homofil.

- Vi kjente ham ikke igjen på bildene fordi han hadde forandret frisyre. Ikke hadde han på brillene sine heller, sier en Prosdorf-innbygger til en lokal avis.

- Vi har fått med oss rapportene om at Andreas er homofil. For å være ærlig, er det første gangen vi har hørt det. Prosdorf er ikke er den type sted hvor folk står fram med sin homofile legning. Da villle man vel reise til et større sted, sier en innbygger til avisa The Mirror.

Foreldrene nevnte ham ikke

Det bor rundt 50 mennesker i landsbyen, og de ante ikke hvor 20-åringen var.

- Jeg visste at han hadde vært borte i et år, men ingen visste at han hadde reist utenlands. Jeg ante ikke at han har vært i Paris og i England. Jeg har møtt foreldrene flere ganger det siste året, men de har aldri nevnt Andreas, sier naboen Stefan Hooter (20) til The Mirror.

Den mystiske mannen som ble funnet dyvåt på stranda, fikk tilnavnet sitt etter å ha tegnet et piano, og etterpå traktert tangentene med stor virtuositet. Seinere skal pleiere ha avkreftet pianoevnene hans. Da det ble kjent at han snakket igjen, skrev engelske medier at han bare kunne slå på den samme tangenten om og om igjen.

- Han snakket ikke, men han spilte i høyeste grad piano. Han var selvlært, men dyktig, sier advokat Baumann.

Britiske medier melder at myndighetene vurderer å tiltale tyskeren for svindel, og kreve erstatning for det kostbare sykehusoppholdet. På den andre siden skal flere medier være villige til å punge ut store summer for å få intervjue den verdensberømte Pianomannen når han er klar til å snakke.

• Les mer om Pianomannen

BLIKKET SOM FASCINERTE VERDEN: Historien om den tause og minneløse mannen har gått jorda rundt de siste månedene.
<B>SLIK STARTET LEGENDEN: Da 20-åringen tegnet et piano, satte legene ham foran tangentene. Først meldte mediene at han var en pianist i eliteklassen, så at han lå på godt hobbynivå og til slutt at han bare dyttet ned den samme tangenten i en monoton melodi.
<B>DRO HJEM I HELGA: Fredag svarte Pianomannen da pleieren spurte om han skulle prate. Lørdag satte han seg på flyet til Tyskland etter å ha fikset midlertidig pass.