Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Er bitcoin avhengig av en enda større tosk?

Jusprofessoren og eksperten på betalingsformidling tror ikke fremtiden for bitcoin er spesielt lys.

ØKONOMI: Bitcoin har steget 9.000 prosent på ett år! Er det flere tosker igjen da? REUTERS/Jim Urquhart
ØKONOMI: Bitcoin har steget 9.000 prosent på ett år! Er det flere tosker igjen da? REUTERS/Jim Urquhart Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I forrige uke passerte bitcoin for første gang 1.000 dollar-grensen, etter en oppgang på 418 prosent i løpet av én måned, skriver Finansavisen i dag.

På ett år har bitcon-kursen steget 8.975 prosent!

Galskap - Nå er jeg i utgangspunktet ikke så glad i å ta høy risiko i finansmarkedet, men å investere i bitcoin til en kurs på over 1.000 dollar mener jeg er galskap, sier jusprofessor Olav Torvund, til Finansavisen.

Til daglig er han partner i advokatfirmaet Bing Hodneland og han har blant annet skrevet en doktoravhandling om betalingsformidling.

- Det kan være vanskelig nok å finne ut hva som gjør at dollar, kroner, euro eller yen har en verdi. Enda vanskeligere er det å argumentere for at bitcoin har en verdi, sier Torvund.

Avhengig av enda en tosk Ifølge avisen er Torvund overrasket over at bitcoin har overlevd så lenge som den har gjort og at boblen ikke har sprukket ennå.

- Mye tyder på at utviklingen følger «an even bigger fool»-prinsippet. Jeg tror man kommer til et punkt hvor det ikke er lett å selge bitcoin for 1.000 dollar, sier han til Finansavisen.

Flere nyheter Tesla-boom blant USAs rikeste
- Renten kan bli kuttet i mars
Søndagens aksjetips

ØKONOMI: Jusprofessor og partner i advokatfirmaet Bing Hodneland, Olav Torvund, mener Bitcoin på dagens kurs er galskap. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
ØKONOMI: Jusprofessor og partner i advokatfirmaet Bing Hodneland, Olav Torvund, mener Bitcoin på dagens kurs er galskap. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!