Er chili for sterkt for deg?

Manuell Quiroz tjener penger på å spise chili og å presse saften inn i øynene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De aller fleste får tårer i øynene og blir røde i ansiktet av bare en liten smakebit chili pepper. Ja, de fleste av oss må helle i oss et helt glass vann etter å ha fått chilipepper på tungen.

Men ikke Manuell Quiroz fra Mexico. Han kan hive i seg dusinvis av Mexicos aller sterkeste chili og presse saften inn i øynene sine uten engang å blunke, skriver AP.

- Chili brenner ikke på meg. De påvirker meg ikke i det hele tatt. Det er akkurat som å spise frukt, sier han.

Vil bli verdensmester

54-åringen, som egentlig er drosjesjåfør, har tjent tusenvis av dollar på talentet sitt. Nå ønsker han å bli verdensmester i chili-spising. Men først må han finne en organisasjon som kan krone han med den tittelen.

Quiroz sier han oppdaget talented sitt da han var sju år gammel. I oppveksten veddet han med folk om at han kunne spise mer chili enn dem, og han tapte aldri.

- Jeg er best. Ingen kan slå meg, sier han.

På et marked i Mexico City opptrer Quiroz, og nysgjerrige mennesker på handletur stopper opp og ser overrasket på at han stapper i seg en «habanero», den sterkeste chili pepperen i landet.

LEKER MED MATEN: Knallsterk chili er som frukt for Manuell. Foto: SCANPIX
LEKER MED MATEN: Knallsterk chili er som frukt for Manuell. Foto: SCANPIX Vis mer

Vant 12 000 kroner

Hans største hell hittil var da han deltok i en konkurranse for en lokal TV-stasjon, og stakk av med en premie på 2000 kroner.

Nå ønsker den store chili-spiseren å komme i Guinness rekordbok. Han vet ikke om noen i hele verden som kan svelge mer chili enn han selv.

- Chili er Mexicos stolthet. Verdensmesteren i chili-spising må være her, sier han.

Quiroz sier han aldri har vært hos en lege for å finne ut om det er en medisinsk forklaring på hans utrolige evne til å spise chili.

- Hvorfor skal jeg gå til lege? Det er ikke noe galt med meg. Å spise chili får meg til å føle meg fantastisk, sier han.

IKKE Å ANBEFALE: Manuell kan ta chili i øynene.