Er den ekte superhelten funnet?

Ikledd maske og superhelt-drakt holder Phoenix Jones orden i Seattles gater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Han går i en superhelt-drakt i gull og svart. En maske dekker store deler av ansiktet, og man kan ikke se den skuddsikre vesten som er skjult bak det helteaktige utseende.

Har med tåregass Phoenix Jones - ikke hans virkelige navn - er superhelten som hersker i Seattles gater. Til nyhetskanalen KIRO i Seattle sier han at når han viser seg, forsvinner plutselig alle kriminelle. De ønsker ikke å yppe til bråk.

Han har allerede klart å stoppe en mann som var på vei til å bryte seg inn i en bil, og ønsker å gjøre alt han kan for å bekjempe kriminaliteten i den amerikanske byen.

Samlet gruppe Men Phoenix er likevel ikke den eneste kostymekledde krimbekjemperen i Seattle. Det er nemlig åtte andre medlemmer av superhelt-gruppa Rain City Super Hero.

Siden Phoenix startet sitt korstog for ni måneder siden, har han rukket å bli knivstukket, og er blitt truet med pistol flere ganger. Frå nå av har han med seg tåregass når han er ute og spaserer, for sikkerhets skyld.

- Når jeg kommer inn i et boligområdef forsvinner de kriminelle med en gang straks de ser drakta. Jeg symboliserer at en vanlig mann ikke trenger å gå rundt og se dårlige ting skje, uten å gjøre noe, uttaler Phoenix aka superhelten til tv-kanalen.

Politiet har lenge kjent til superhelt-aktivitetene, og sa allerede i november at det var et under at ingen av dem var blitt alvorlig skadet, skriver Seattle PI. Den gang var Jones' superheltdrakt langt mindre avansert enn i dag.

Hvorvidt Jones og resten av Rain City-supergjengen er inspirert av filmen «Kick-Ass», vites ikke - men er ikke direkte usannsynlig.

MASKEKLEDD: Den maskekledde superhelten Phoenix Jones gjør sitt beste for å holde Seattles gater trygge. Faksimile: KIRO TV
MASKEKLEDD: Den maskekledde superhelten Phoenix Jones gjør sitt beste for å holde Seattles gater trygge. Faksimile: KIRO TV Vis mer