Er denne mannen brutalt banket opp?

George Zimmerman sier i avhør at Trayvon (17) brakk nesa hans og dunket hodet hans mot asfalten før han skjøt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drapet på Trayvon Martin (17) i slutten av februar har skapt sjokkbølger over hele USA. Han ble skutt da han var på vei hjem fra en butikk i Sanford Florida.

Mannen som skjøt var George Zimmerman (28). Han forteller at han handlet i selvforsvar og at han ble brutalt banket opp av Trayvon før han skjøt.

Zimmerman har fortalt at han var på vei til bilen sin da Martin angrep. Zimmermans advokat, Craig Sonner, har fortalt at hans klient følete at en av dem skulle dø den kvelden da han skjøt.

- Slo meg i bakken Nå har det kommet fram at Zimmerman i politiavhør har forklart at Martin slo han i bakken og begynte å dunke hodet hans mot asfalten, skriver The Guardian.

I en ny video fra et overvåkningskamera, som CBS News først fikk tak i, kan man se George Zimmerman rett etter han ble pågrepet av politiet.

I en politirapport blir det beskrevet at Zimmerman blødde fra et sår på bakhodet og fra nesen, men at en lege besluttet at han var i god nok form til å bli tatt med inn til politistasjoneni Sanford, skriver CBS News. Det er her videoen er fra.

- Brukket nese Zimmermans advokat sier også at han hadde en brukket nese etter kampen med Martin.

Han ble siktet og så sluppet fri, og Zimmerman har nå gått i dekning etter den store oppmerksomheten rundt drapet.

Det store spørsmålet nå er hvem som angrep hvem. I et opptak fra en samtale med nødsentralen sier Zimmerman dette:

- Følger du etter gutten?, spør operatøren.

- Ja, svarer Zimmerman

- Du trenger ikke å gjøre det, svarer operatøren.

«JUSTICE FOR TRAYVON»: Det har vært flere demonstrasjoner i USA der folk krever en lovendring. Dette bildet er fra New York i går. Zimmerman har gått i skjul av frykt for sitt eget liv. Foto: Allison Joyce/Getty Images/AFP/ScanpixNTB
«JUSTICE FOR TRAYVON»: Det har vært flere demonstrasjoner i USA der folk krever en lovendring. Dette bildet er fra New York i går. Zimmerman har gått i skjul av frykt for sitt eget liv. Foto: Allison Joyce/Getty Images/AFP/ScanpixNTB Vis mer

Men Zimmerman valgte likevel å følge etter Martin. Ifølge en venn av Zimmerman, melder ABC news, at Zimmerman til slutt trodde at han at gutten hadde forsvunnet fra han, og han var på vei tilbake til bilen. Da skal Martin, ifølge Zimmerman, ha dukket opp og angrepet.

Martins kjæreste har fortalt ABC News at hun snakket med Martin da han ble forfulgt, og han han fortalte at han var redd.

Drapet har ført til massive krav om at lovverket i Florida må endres, og til og med president Barack Obama har uttalt seg om drapssaken.

Loven, som kalles «Stand your ground-law», gir borgere retten til å bruke dødlig vold om det er rimelig å tro at de er i fare.

- Irrelevant Trayvons mor og far har kjempet en kamp mot nye detaljer om Martin, som har kommet i kjølevannet av drapet. Noe av det som har kommet fram er at Martin ble utvist fra skolen ti dager før han ble drept fordi at de fant marihuana i skapet hans på skolen.

- Uansett hva Trayvon Martin ble utvist for, hadde ikke det noe å gjøre med det som skjedde kvelden 26. februar. Vi har tidligere sagt at han aldri ble utvist for noe voldelig eller kriminelt. Hvis han og vennene eksperimenterte med marihuana, er det irrelevant i forbindelse med drapssaken, sier Benjamin Crump, advokat for Martin-familien.

Organisasjonen New Black Panther Party har også engasjert seg i saken og har utlovet en dusør på 10 000 dollar, eller nesten 58 000 kroner til den eller de som fanger Zimmerman.

SKJØT: George Zimmerman sier at han skjøt Trayvon (17) i selvforsvar. Foto: REUTERS/Orange County Sheriff's Office/Handout/ScanpixNTB
SKJØT: George Zimmerman sier at han skjøt Trayvon (17) i selvforsvar. Foto: REUTERS/Orange County Sheriff's Office/Handout/ScanpixNTB Vis mer