Er denne mannen drapsmann?

Bør denne mannen dømmes for uaktsomt drap? - Magefølelsen sier nei, vedgår statsadvokat Geir Fornebo. Han er mannen som tiltalte Steigen-bonden Rune Kristoffersen for uaktsomt drap og som anket frifinnelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trolig vil saken ende opp i Høyesterett. Og det fordi rettsvesenet trenger å vite hva et uaktsomt drap egentlig er. På den ene side: En familietragedie ved en bondegård i Steigen i Nordland. På den annen: Et rettsvesen som vil få avklart forskjellen på tragiske uhell med dødelig utgang og uaktsomme drap.

Riksadvokaten anket for to uker siden frifinnelsen av Kristoffersen. Uansett utfall i lagmannsretten, vil saken trolig ende i Høyesterett.

Kristoffersen og familien synes å bli ofret på politikkens og jussens alter.

- Denne saken kan fort få prinsipiell og avgjørende betydning. Den vil handle om hvor vi skal trekke grensene for hva som er uaktsomt drap, sier Fornebo til Dagbladet.

Statsadvokaten, selv bosatt nær Salten i Nordland, er blitt nedringt av folk som har latt seg provosere av tiltalen. Prest og ordfører har høylytt uttrykt sin misnøye i media.

Statsadvokaten er framstilt som kynikeren selv.

Vondt

- Jeg skjønner at jeg har opinionen imot meg. Vi er alle trafikanter, og vet hvor fort vi kan ende opp i et uhell - som rettslig sett er et uaktsomt drap. For det andre reagerer folk på at det kan være straffbart å være skjødesløs. Det være seg jakt- eller brannulykker: Er du tankeløs, er du plutselig drapsmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer