Er denne mannen en matprofessor?

Dag Viljen Poleszynski diskuterer kosthold i kraft av å være ernæringsprofessor. Men Høgskolen i Harstad vil ta fra ham professortittelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): I debatter om riktig ernæring, der han ivrer for mer fett i kostholdet, blir han ofte presentert som professor. Spørsmålet er om Dag Viljen Poleszynski har formell kompetanse til å bære professorhatten.

Høgskolen i Harstad (HiH) mener nemlig at kostholdsguruen fikk tittelen ved en feil. Skolen har forsøkt å «degradere» ham til 1.-amanuensis, men Poleszynski vil ikke gi fra seg tittelen.

Lovlig ansatt

- Jeg er lovlig ansatt som professor II, og den stillingen ønsker jeg selvsagt å beholde, sier Poleszynski til Dagbladet.

Alle som vil bli professor, skal vurderes av en fagkommisjon. Den skal avgjøre om søkeren har nok utdannelse, forskning og erfaring bak seg til å kunne få den prestisjetunge tittelen. Men ble Poleszynski tilsatt ved HiH uten en slik vurdering.

- Vi gjorde en formell feil, og vurderingen ble foretatt i etterkant. Kommisjonens konklusjon var at søkeren ikke hadde godkjent kompetanse til å bli professor.

Det sier personalsjef Turid Eilertsen ved Høgskolen i Harstad.

Hun understreker at Poleszynski er fullt kvalifisert til å undervise i kost og ernæring ved HiH. Men han har bare kompetanse nok til å være 1.-amanuensis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer