Er denne steinen verdt 43 mill.?

Blå diamant satte auksjonsrekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) London-firmaet Moussaieff Jewellers bladde opp 7,98 millioner amerikanske dollar, eller nær 43,5 millioner kroner for denne vakre, blå diamanten på en Sotheby-auksjon i Hongkong i går, melder BBC.

Ny rekord

Budrunden for den smaragdformede diamanten på 6,04 karat pågikk i åtte minutter, og den edle handelens stive pris er i særklasse ny rekord for edelsteiner solgt på auksjon.

Med en pris på 1 320 000 dollar per karat, knuste den blå diamanten rekorden på 926 000 dollar per karat, satt for tjue år siden av en rød diamant på en auksjon i New York.

- Budrunden var rask og aggressiv, for det er jo ikke slik at man bare kan gå å kjøpe en tilsvarende, sier leder for Sotheby4s i Asia, Quek Chin Yeow.

- Det er så sjeldent som å få tak i en Renoir eller en fantastisk Rothko. Når du ser på steinen, synger den. Dens utforming er nydelig, legger han til.

Økt etterspørsel etter blå

Ifølge BBC er det økt etterspørsel etter fargede diamanter blant samlere i Europa, USA og Asia. Blå diamanter er for det meste funnet i Premier Mine i Sør-Afrika.

VAKKER, MEN DYR: Ny rekord på smykkeauksjon i Hongkong i går. Denne blå diamanten ble solgt for mer enn 43 millioner kroner. Foto: MIKE CLARKE, AFP/EPA
VAKKER, MEN DYR: Ny rekord på smykkeauksjon i Hongkong i går. Denne blå diamanten ble solgt for mer enn 43 millioner kroner. Foto: MIKE CLARKE, AFP/EPA Vis mer

Totalt omsatte edelsteinauksjonen i Hongkong i går for 40,8 millioner dollar, eller drøyt 222 millioner kroner.

En smaragd eiet av den amerikanske komponisten Irving Berlin gikk for 2,64 millioner dollar, eller nær 14,4 millioner kroner.

Er denne steinen verdt 43 mill.?