Er denne steinen verdt 43 mill.?

Blå diamant satte auksjonsrekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) London-firmaet Moussaieff Jewellers bladde opp 7,98 millioner amerikanske dollar, eller nær 43,5 millioner kroner for denne vakre, blå diamanten på en Sotheby-auksjon i Hongkong i går, melder BBC.

Ny rekord

Budrunden for den smaragdformede diamanten på 6,04 karat pågikk i åtte minutter, og den edle handelens stive pris er i særklasse ny rekord for edelsteiner solgt på auksjon.

Med en pris på 1 320 000 dollar per karat, knuste den blå diamanten rekorden på 926 000 dollar per karat, satt for tjue år siden av en rød diamant på en auksjon i New York.

- Budrunden var rask og aggressiv, for det er jo ikke slik at man bare kan gå å kjøpe en tilsvarende, sier leder for Sotheby4s i Asia, Quek Chin Yeow.

- Det er så sjeldent som å få tak i en Renoir eller en fantastisk Rothko. Når du ser på steinen, synger den. Dens utforming er nydelig, legger han til.

Økt etterspørsel etter blå

Ifølge BBC er det økt etterspørsel etter fargede diamanter blant samlere i Europa, USA og Asia. Blå diamanter er for det meste funnet i Premier Mine i Sør-Afrika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer