Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Er det dommedag?

Krigsfly på bin Laden-jakt smadret en landsby, og overlevende forteller om opptil 200 drepte. - Det går ikke fem minutter uten bomber og brølende fly, fortviler Khalil Ahmed. Les siste nytt fra Afghanistan!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kandahar er under vår totale kontroll. Det foregår ingen forhandlinger med lokale stammeledere om en overgivelse, sier Taliban-talsmann Syed Tayyab Agha.

Den tidligere Taliban-ambassadøren i Pakistan sier at de har avvist alle fredsforhandlinger med pashtun-lederne.

- En ærefull død er bedre enn å leve i ydmykelsen, sier mulla Abdul Salam Zaeef.

Det amerikanske svaret er like kontant:

- Vi fortsetter krigen til Kandahar er en like fri by som resten av Afghanistan, sier general Peter Pace.

Nordalliansens utenriksminister Abdullah Abdullah sier at en avtale om en interimsregjering er nær forestående under forhandlingene om Afghanistan.
Les mer om
fredsforhandlingene i Bonn.

Humanitære organisasjoner øker nå nærværet i Afghanistan. Etter intensive dager med kurs i stressmestring og sikkerhetsvurdering, reiser norske Grethe Østern til Kabul.

Les mer om den norske presseoffiseren som skal inn i Afghanistan.

Taliban-militsen skal i dag ha skutt ned et amerikansk jagerfly i nærheten av Kandahar, ifølge Talibans tidligere ambassadør i Pakistan, mulla Abdul Salam Zaeef. Mannskapet skal ha blitt drept av de amerikanske flyenes bomber.

Les mer om fly-nedskytinga.

I TALIBAN-LAND: De over 1000 marine-infanteristene har sikret seg en framskutt base nær Kandahar.Foto: SCANPIX/AP
SPERRER FLUKTRUTER: Rundt basen har amerikanerne opprettet flere stillinger. De forsøker å hindre Taliban og al-Qaida-medlemmer å flykte til Paksistan og Iran.Foto: SCANPIX/REUTERS
PATRULJERER ØRKENEN: De motoriserte marinestyrkene forsøker å holde oversikt over alle aktivitetene i området rundt basen.Foto: SCANPIX/REUTERS
HARD HVERDAG: En ung gutt samler kullbiter ved en lastebil fylt med humanitær hjelp i Kabul.Foto: SCANPIX/REUTERS
BOMBE-OFFER: Saad Muhammad (12) får hjelp på et sykehus i Quetta på pakistansk side av grensa. Han ble nylig skadd under et av de amerikanske bombeangrepene mot Kandahar.Foto: SCANPIX/AP
PÅ NYE TOKT: Et amerikansk jagerfly letter fra USS Kitty Hawk på vei mot bombemål i Afghanistan.Foto: SCANPIX/AP
SKJULESTEDET: Bildet fra 1988 viser tungt maskineri som lager de omfattende hulesystemene i regionen rundt Jalalabad.Arkivfoto: SCANPIX/EPA
Hele Norges coronakart