Er det en så stor lettelse å komme seg bort en tur?

Obama «rømmer» til Asia etter katastrofevalget.

UT PÅ TUR: President Barack Obama ser på fotografer gjennom et vindu før han skal på scenen for å tale på forretningstoppmøte i Mumbai i India. Foto: Reuters/Jason Reed/Scanpix
UT PÅ TUR: President Barack Obama ser på fotografer gjennom et vindu før han skal på scenen for å tale på forretningstoppmøte i Mumbai i India. Foto: Reuters/Jason Reed/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mellomvalget hjemme i USA ble et nederlag for Demokratene og ble sett på som en dom over Obamas to første år ved makten. I Asia kan Obama forvente seg en varm mottakelse. - Landene i regionen er positive til amerikansk tilstedeværelse som en, om du vil, balanserende makt mens Kina blir stadig større, sier Jeff Bader, Asia-ekspert i Det hvite hus til NTB.

Obamas lengste tur Turen er lengre enn noen annen Obama har vært på som president. Den innledes i India fredag, før presidenten skal til Indonesia, der han tilbrakte deler av sin barndom, Sør-Korea og Japan. Selv om han ikke skal besøke Kina, er landets posisjon viktig for Obama under turen. Kontroversen rundt valutaen yuan er noe han blant annet skal ta opp når han møter sin kinesiske motpart, forteller kilder.

G20-møter I tillegg kommer Obama og Kinas president Hu Jintao til å diskutere Nord-Korea-spørsmålet, samt manglende menneskerettigheter i Kina. Obama skal også delta på G20-møter i Sør-Korea, mens turen avsluttes med økonomisk forum i Japan. Obama vil doble den amerikanske eksporten til Asia i løpet av fem år.- Asia er avgjørende for vår utenrikspolitiske strategi. Det er det markedet som vokser raskest i verden, sier sikkerhetsrådgiver Ben Rhodes i Det hvite hus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer