- Er det et desperat forsøk på å vise handlekraft?

Arbeiderpartiet og KrF krever at arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) møter opposisjonen i Stortinget om det upopulære forslaget om privatisering av attføringstiltak.

FÅR KRITIKK: Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) vil bøte på problemene med attføringstiltak for Nav-brukere, ved å anbudsutsette tiltakene. Nå møter han sterk motstand - fra omtrent alle som har en mening om saken. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FÅR KRITIKK: Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) vil bøte på problemene med attføringstiltak for Nav-brukere, ved å anbudsutsette tiltakene. Nå møter han sterk motstand - fra omtrent alle som har en mening om saken. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - På Attføringsmessa i 2010 sa stortingsrepresentant Robert Eriksson at attføringsfeltet ikke egner seg for anbudsutsetting. Nå vil statsråd Eriksson snikinnføre dette, ved å gjennomføre en høring i de stille sommermånedene for en forskriftsendring han mest sannsynlig har bestemt seg for å gjennomføre uansett. Det er lettvint og uansvarlig, sier stortingsrepresentant for Ap, Fredric Holen Bjørdal.

Les hele saken til regjeringen her.

- På grensen til respektløst I går omtalte Dagbladet arbeidsminister Robert Erikssons (Frp) forslag om å anbudsutsette attføringstiltak for Nav-brukere som skal tilbake til arbeidsmarkedet. Høringsrunden avdekker en massiv og nær entydig motstand mot forslaget.

Bjørdal har, etter at han ble klar over at saken var sendt på høring, sendt arbeidsministeren flere spørsmål om saken. Han er lite fornøyd med svarene.

- Statsrådens svar på spørsmålene fra Stortinget er avvisende og på grensen til respektløse. Han vil åpenbart ikke ta dette til Stortinget. Det ligger også inne en sak i Stortinget om dette, fra Karin Andersen, som han ignorerer. Det er ikke godt å si hvorfor statsråden gjør det slik: Er han redd for debatt om regjeringens politikk? Er det et desperat forsøk på vise handlekraft? Vi forlanger at han møter opposisjonen i Stortinget i åpent lende, sier Bjørdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer